VIDEO & FOTO Audi a dezvăluit noul Q5, creat pe noua platformă pentru motoare cu combustie

VIDEO & FOTO Audi a dezvăluit noul Q5, creat pe noua platformă pentru motoare cu combustie
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 3 sep 2024

Cu un design complet nou și o mulțime de echipamente sofisticate de asistență, noua generație a SUV-ului Audi Q5 rămâne fidel motorizărilor cu combustie, cu sau fără hibridizare.

Audi iese încet din paradigma vechiului design, cu linii noi care se văd din ce în ce mai bine la noile modele. Cu SUV-ul Q5 schimbarea este evidentă în special în zona farurilor și a prizelor de aer de pe grilă, aspectul fiind mult mai organic din toate unghiurile.

Urmărește-ne și pe Google News
ANUNȚ Greve pe mai multe aeroporturi CITEȘTE ȘI ANUNȚ Greve pe mai multe aeroporturi
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

În același timp, Audi nu renunță la sistemele de propulsie tradiționale, cu combustie, pentru care a dezvoltat noua platformă PPC. Aceasta a fost deja introdusă pe noul A5, ea fiind caracterizată de cele două subcomponente: sistemele de propulsie preluate de la vechea platformă MLB și sistemul software preluat de pe noua platformă electrică PPE.

Gernot Dollner, șeful mărcii Audi, spune că noul model marchează „următorul pas important în reîntinerirea portofoliului nostru”, fiind a doua generație a sistemului de propulsie cu combustie. „Audi Q5 a fost cel mai de succes și cel mai important model SUV al nostru din clasa medie de mai bine de 15 ani. noua ediție este o dezvoltare ulterioară a caracteristicilor sale dovedite”, mai spune Gernot Döllner.

ATENȚIE De astăzi - Reguli mai dure pentru bagajele de mână în avion CITEȘTE ȘI ATENȚIE De astăzi - Reguli mai dure pentru bagajele de mână în avion

Pe de altă parte, dacă spunem motor cu combustie, în acest moment spunem de fapt mild-hybrid, pentru că normele de emisii extrem de dure nu ar putea fi respectate fără un astfel de sistem care permite recuperarea parțială a energiei. Este vorba, cel puțin în gama anunțată la lansare, de arhitectura pe 48 de volți, care include un motor de 24 CP și 230 Nm, folosiți ca sursă suplimentară de putere pe parcursul rulării. Energia recuperată și folosită pentru alimentarea acestui motor este stocată într-o baterie LFP, de 1,7 kWh. Audi anunță, însă, că ulterior vor fi lansate și motoarele PHEV, cu baterii mai mari și priză de încărcare.

Pentru lansare, motoarele MHEV disponibile vor fi un TSI, de 204 CP și 340 Nm, cu tracțiune față sau, opțional, quttro, un 2.0 TDI de asemenea de 204 CP și 400 Nm, exclusiv cu tracțiune integrală, precum și un V6 TFSI, de 3.0 litri, cu o putere de 270 kW și 550 Nm, acesta din urmă fiind regăsit pe versiunea de top SQ5. Toate aceste motoare vor fi oferite doar cu cutia S tronic cu dublu ambreiaj, în 7 trepte.

Paradoxul Belgiei: Dacia domină vânzările în sud, BMW este stăpân în nord și în Bruxelles. Explicațiile au și un secret comercial tot în favoarea Dacia CITEȘTE ȘI Paradoxul Belgiei: Dacia domină vânzările în sud, BMW este stăpân în nord și în Bruxelles. Explicațiile au și un secret comercial tot în favoarea Dacia

Din punct de vedere al electronicelor cu care este echipat noul Q5, pe lângă paleta de sisteme de asistență obligatorii, mai remarcăm asistența digitală cu suport AI, sistemul de sunet Bang & Olufsen, afișajul format din cele trei ecrane, inclusiv unul pentru pasager și, peste toate, Android Automotive OS, sistemul de operare care integrează toate aceste echipamente.

Noul SUV Audi Q5 va fi produs în Mexic și va fi lansat pe piață la sfârșitul acestui an. Prețurile anunțate de companie, pentru piața din Germania, prima care primește modelul în showroom-uri, încep de la 52.300 euro, pentru cel mai ieftin motor, respectiv, 54.650 euro pentru diesel și 82.900 euro pentru SQ5.

La finalul săptămânii trecute, Consiliul de Supraveghere al Audi a anunțat înlocuirea din funcție a directorului de vânzări al mărcii, ca urmare a rezultatelor slabe din prima jumătate a acestui an.

VIDEO & FOTO Audi a dezvăluit noul Q5, creat pe noua platformă pentru motoare cu combustie

VIDEO & FOTO Audi a dezvăluit noul Q5, creat pe noua platformă pentru motoare cu combustie
viewscnt
Afla mai multe despre
audi q5
foto q5
audi a5
audi a6