VIDEO Contract semnat pentru o nouă magistrală de metrou. Va avea 14 stații. Cea mai mare investiție publică derulată în București în ultimii ani. Posibilă extindere dincolo de Jilava

VIDEO Contract semnat pentru o nouă magistrală de metrou. Va avea 14 stații. Cea mai mare investiție publică derulată în București în ultimii ani. Posibilă extindere dincolo de Jilava
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 iun 2024

Metroul va fi extins de la Gara de Nord la Gara Progresul din Sectorul 4 al Capitalei. Contractul pentru prelungirea Magistralei 4 de metrou a fost semnat astăzi.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Investiția este estimată la 2,5 miliarde de euro, din fonduri europene nerambursabile. 

VIDEO&FOTO Umbrărescu avansează la un nou tronson de pe Autostrada Moldovei CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Umbrărescu avansează la un nou tronson de pe Autostrada Moldovei

Administrația locală spune că aceasta este cea mai mare investiție publică derulată în București în ultimii ani.

În aprilie, procedura de licitație pentru proiectarea și execuția liniei de metrou M4, tronsonul dintre Gara de Nord și Gara Progresul, a devenit publică în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SICAP).

Intenția Primăriei Brașov de a restricționa în weekend traficul din centrul istoric, respinsă CITEȘTE ȘI Intenția Primăriei Brașov de a restricționa în weekend traficul din centrul istoric, respinsă

Pentru realizarea acestui obiectiv, autoritatea locală a depus deja cererea de finanțare în valoare de 2,5 miliarde de euro, bani europeni nerambursabili, ce vor fi accesați prin "Programul Transport" al Uniunii Europene 2021-2027.

Traseul noii linii de metrou M4 va avea un număr de 14 stații, ce vor fi amenajate pe o lungime totală de aproximativ 12 kilometri, între stația Gara de Nord 2 și stația Gara Progresul și care va traversa teritoriul sectoarelor 1, 4 și 5, precum și al comunei Jilava din județul Ilfov.

Cele 14 stații ale noului traseu sunt: Gara de Nord 2 - Știrbei Vodă - Bogdan Petriceicu Hașdeu - Uranus - George Rozorea - Chirigiu - Filaret - Eroii Revoluției 2 - George Bacovia - Toporași - Nicolae Cajal - Luică - Giurgiului - Gara Progresul.

FOTO Ford Europa lansează producția primului său model electric la fabrica din Germania CITEȘTE ȘI FOTO Ford Europa lansează producția primului său model electric la fabrica din Germania

Stațiile vor fi amenajate conform celor mai noi cerințe pentru securitate la incendiu și vor fi adaptate pentru un acces facil al persoanelor cu dizabilități. Stațiile vor avea și sisteme de protecție a călătorilor, inclusiv panouri de sticlă și uși automate la marginea peroanelor. 

Prin extinderea liniei 4 de la Gara de Nord la Gara Progresul, se va realiza cea mai mare și importantă linie de metrou pe diametrala nord - sud a orașului, care va lega Aeroporturile Internaționale București Otopeni și București Băneasa cu gările de cale ferată Băneasa, Basarab, Gara de Nord și Gara Progresul și, implicit, interconectarea cu transportul public de suprafață.

Potrivit Metrorex, ca informație de ultimă oră, Magistrala de metrou M4 ar putea fi prelungită dincolo de comuna Jilava, până la Adunații Copăceni, județul Giurgiu, acolo unde Sectorul 4 al Municipiului București are deja în lucru proiectul Aeroportului Internațional București-Sud.

viewscnt
Afla mai multe despre
gara de nord
sicap