VIDEO Companie braziliană dezvăluie în premieră un prototip de taxi zburător electric

VIDEO Companie braziliană dezvăluie în premieră un prototip de taxi zburător electric
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 iul 2024

Producătorul de avioane electrice Eve a prezentat pentru prima dată prototipul în mărime reală al taxiului său zburător, atingând un moment de referință, deoarece își propune să obțină certificarea, iar aparatul de zbor să intre în serviciu în 2026.

Eve, companie controlată de compania aerospațială Embraer din Brazilia, și-a lansat prototipul de aeronave electrice cu decolare și aterizare verticală (eVTOL), la un eveniment cu investitori și clienți organizat la uzina Gaviao Peixoto a producătorului brazilian de avioane, pe 3 iulie, arată news.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
VIDEO Contract semnat pentru finalizarea unui nou drum de legătură. Autoritățile nu au emoții CITEȘTE ȘI VIDEO Contract semnat pentru finalizarea unui nou drum de legătură. Autoritățile nu au emoții
Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Compania face parte dintr-un grup de startupuri din întreaga lume care dezvoltă avioane alimentate cu baterii care pot decola și ateriza pe verticală pentru a transporta persoane în călătorii scurte în oraș, permițându-le să evite traficul.

Eve se așteaptă să zboare cu prototipul până la sfârșitul acestui an sau începutul lui 2025, a declarat CEO-ul Johann Bordais pentru Reuters, la eveniment, după ce a început testele la sol în iulie.

FOTO Campanie sub investigație pentru Skoda Octavia și Superb, din cauza celebrelor motoare diesel EA288 CITEȘTE ȘI FOTO Campanie sub investigație pentru Skoda Octavia și Superb, din cauza celebrelor motoare diesel EA288

Primul prototip, neconform, este echipat cu motoare electrice dar nu are cabină sau pilot. Versiunea

Rețelele electrice din întreaga lume nu sunt pregătite pentru așa-numitele mașini zburătoare, de la alimentarea cu energie electrică până la porturile pentru decolare și aterizare verticală.

Patru zboruri care urmau să fie operate pe Aeroportul Henri Coandă din București, afectate de pana de serviciu majoră semnalată de Microsoft CITEȘTE ȘI Patru zboruri care urmau să fie operate pe Aeroportul Henri Coandă din București, afectate de pana de serviciu majoră semnalată de Microsoft

Eve a debutat la Bursa de Valori din New York în 2022, strângând aproape 400 de milioane de dolari pentru a-și dezvolta eVTOL, un proiect estimat inițial să coste 540 de milioane de dolari.

Ulterior, compania a obținut un împrumut de 92 de milioane de dolari de la banca de dezvoltare de stat braziliană BNDES.

Investitorii includ United Airlines, BAE Systems, Thales, Rolls-Royce, Acciona și Bradesco BBI.

FOTO Țiriac Collection s-a îmbogățit cu un exemplar Ferrari CITEȘTE ȘI FOTO Țiriac Collection s-a îmbogățit cu un exemplar Ferrari

Luna aceasta, firma a anunțat o nouă rundă de strângere de fonduri, în valoare totală de 94 de milioane de dolari, cu investiții de la Embraer și Nidec din Japonia, unul dintre furnizorii săi cheie.

”Acest lucru ne oferă confortul că vom putea continua să dezvoltăm acest produs până în 2027”, a spus Bordais, care ar satisface nevoile de numerar ale  Eve în timpul procesului de certificare. Am avut numerar pentru 2025, acum mergem până în 2027”.

Șeful vânzărilor Dacia este surprins de discountul aplicat lui Duster în România CITEȘTE ȘI Șeful vânzărilor Dacia este surprins de discountul aplicat lui Duster în România

Eve a strâns aproape 3.000 de comenzi potențiale înainte de producție, pe care speră să le transforme în cele din urmă în comenzi ferme.

Clienții interesați includ transportatorul american United, firma de charter Global Crossing și locatorul de avioane Azorra.

viewscnt
Afla mai multe despre
taxi aerian
brazilia