VIDEO Au început lucrările la construcția metroului clujean, o investiție de peste 13 miliarde de lei

VIDEO Au început lucrările la construcția metroului clujean, o investiție de peste 13 miliarde de lei
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 iun 2024

Lucrările de execuție a metroului clujean au început în prezența premierului Marcel Ciolacu, a președintelui Senatului, Nicolae Ciucă, a ministrului Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu, și a primarului Emil Boc.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

"Încep lucrările la prima magistrală de metrou din afara Capitalei! Construcția metroului clujean este finanțată de Ministerul Transporturilor prin #PNRR, dar derulată de Primăria Municipiului Cluj-Napoca. Este un nou exemplu de rezultat al unui parteneriat eficient al autorităților centrale și locale în beneficiul românilor!", a arătat Sorin Grindeanu.

Tesla va opri producția la fabrica sa din Germania timp de cinci zile CITEȘTE ȘI Tesla va opri producția la fabrica sa din Germania timp de cinci zile

Valoarea totală a contractului este de 13,69 miliarde de lei, din care 1,48 de miliarde de lei sunt fonduri din PNRR, 41 de milioane de lei de la bugetul Primăriei, iar 10,04 miliarde de lei de la bugetul de stat, scrie Agerpres.

"Contractul de proiectare și execuție a fost semnat anul trecut (mai 2023) cu o asociere de constructori pentru suma de 10,78 miliarde de lei (cu TVA). Această linie de metrou va deveni complet funcțională în 2031 când se mizează pe un număr de 164.000 de călători/zilnic. Clujenii vor avea la dispoziție, din acel moment, o linie de metrou ușor în lungime de peste 21 de kilometri și 19 stații", a mai arătat Sorin Grindeanu.

viewscnt
Afla mai multe despre
metrou
cluj-napoca