VIDEO - ANUNȚ Va începe reconstrucția Planșeului Unirii. Piața Unirii, în pericol de prăbușire

VIDEO - ANUNȚ Va începe reconstrucția Planșeului Unirii. Piața Unirii, în pericol de prăbușire
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 aug 2024

Lucrările de reconstrucție a planșeului Unirii – placa de beton pusă peste Dâmbovița în Piața Unirii –  încep cel târziu la 1 octombrie, anunță Primăria Sectorului 4.

VEZI AICI ȘI Piața Unirii din București, în pericol de prăbușire. Mega-investiție pregătită

Circulația pietonilor și traficul auto nu vor fi restricționate însă până la finalul anului.

Urmărește-ne și pe Google News
ANUNȚ - Atenție șoferi: Circulația pe anumite sectoare ale autostrăzii București – Pitești va fi închisă CITEȘTE ȘI ANUNȚ - Atenție șoferi: Circulația pe anumite sectoare ale autostrăzii București – Pitești va fi închisă
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Acum, primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, și premierul Marcel Ciolacu au semnat contractul de finațare pentru lucrare, Guverul punând la dispoziția autorității locale 750 milioane lei în acest scop.

La începutul anului, primarul Sectorului 4 a anunțat că a semnat contractul de execuție și a dat ordinul pentru începerea lucrărilor de reconstruire totală a Planșeului Unirii. Astfel, proiectanții și constructorii au avut la dispoziție nouă luni pentru realizarea proiectului tehnic și alte 24 de luni pentru construirea efectivă. Planșeului Unirii, construcție din beton veche de aproape 100 de ani, susține o mare parte din Piața Unirii și este încadrată în clasa tehnică IV – nesatisfăcător, din cinci posibile.

Contractul pentru realizarea proiectului tehnic și pentru execuția efectivă a lucrărilor, atribuit (în urma unei proceduri de licitație publică, derulată în Sistemul de Achiziții Publice-SICAP și încheiată la finalul anului 2023) unei asocieri de constructori și proiectanți cu renume și cu experiență în realizarea lucrărilor de infrastructură mare, a fost semnat astăzi, odată cu ordinul de începere pentru activitățile de proiectare, arată comunicatul de presă al Primăriei Sectorului 4.

INFOGRAFICE Schimbare în cota de piață a culorilor acromatice din piața auto CITEȘTE ȘI INFOGRAFICE Schimbare în cota de piață a culorilor acromatice din piața auto

Finanțarea lucrărilor este asigurată încă de anul trecut, de către Guvernul României, care a alocat suma de aproximativ de 800 de milioane de lei, pentru refacerea Planșeului Unirii, acest obiectiv de infrastructură de o importanță strategică pentru București, scrie News.ro.

Astfel, în baza documentelor semnate luni, proiectanții și constructorii au la dispoziție 33 de luni pentru reconstrucția totală a Planșeului. Mai exact, nouă luni de zile pentru realizarea Proiectului Tehnic, iar restul, de 24 de luni pentru execuția efectivă a lucrărilor de refacere, care vor începe în 2025, cât de curând posibil, în prima parte a anului. Lucrările se vor realiza pe porțiuni, în etape, tocmai pentru a menține circulația auto și pietonală în zona Unirii și pentru a NU bloca centrul orașului.

viewscnt
Afla mai multe despre
daniel băluță
planșeul unirii