VIDEO A fost deschisă circulația pe cel mai nou nod rutier dintre două autostrăzi din România

VIDEO A fost deschisă circulația pe cel mai nou nod rutier dintre două autostrăzi din România
Profit.ro
Profit.ro
scris 31 iul 2024

Lucrările pentru ultimii kilometri ai lotului Glina - Vidra din Autostrada Bucureștiului au fost finalizate, circulația fiind deschisă acum pe cel mai nou nod rutier dintre două autostrăzi din România, respectiv dintre Autostrada Bucureștiului - A0 și Autostrada Soarelui  - A2, cuprins între DN4 și A2, pe zona de Sud a Capitalei.

Astfel, a fost deschisă circulația pe ultimii 10 kilometri ai lotului 1 al A0Sud (Autostrada de Centură a Capitalei) și se circulă acum Se va circula pe 33,23 km din cei 51 de km ai semi-inelulului sudic al autostrăzii, fiind asigurată conexiunea cu A2 (Autostrada Soarelui).

Urmărește-ne și pe Google News
FOTO Aradul își cumpără tramvaie românești, de la fabrica din oraș. \ CITEȘTE ȘI FOTO Aradul își cumpără tramvaie românești, de la fabrica din oraș. "Ducem o bătălie birocratică."
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

"Sudul Ilfovului are acum acces direct pe autostradă la litoralul românesc!", transmit autoritățile.

Acum se va putea circula continuu pe autostradă de la intersecția cu DN6 până la Constanța (A0 Sud și A2), pe o lungime de 236 de km.

Practic, de astăzi, circulația între intersecția cu DN6 (București- Alexandria) și Constanța se va desfășura doar pe autostradă, pe o lungime de 236 de km.

Peste 160 de turiști, blocați pe Aeroportul din Iași de 24 de ore CITEȘTE ȘI Peste 160 de turiști, blocați pe Aeroportul din Iași de 24 de ore

În același timp, cei 33,23 de km ai A0 Sud vor mai asigura conexiuni cu DN5 (București- Giurgiu) și cu DN4 (București- Oltenița).

"Acest tronson de autostradă ne va permite să circulăm la nivel de autostradă în partea de sud a Capitalei și județului Ilfov, între DN6 - DN5 - DN4 si A2 Constanța, fără să mai tranzităm actuala Centură a Capitalei, ocolind astfel U.A.T.-urile Bragadiru, Cornetu, Măgurele, Jilava, 1 Decembrie, Vidra, Berceni, Popești-Leordeni, Glina și Cernica", explică oficialii. 

Antreprenor este constructorul turc Alsim Alarko.

VIDEO&FOTO ANUNȚ de pe șantier - Grecii nu pot respecta un termen la Autostrada Bucureștiului și avansează noua dată. Avertisment transmis, multe puncte au devenit critice. \ CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO ANUNȚ de pe șantier - Grecii nu pot respecta un termen la Autostrada Bucureștiului și avansează noua dată. Avertisment transmis, multe puncte au devenit critice. "Prejudicii majore românilor!"

Circulația pe Lotul 2 al A0 Sud (Vidra - Bragadiru) între intersecțiile cu DN6 și DN5 a fost deschisă anul trecut (2023) iar în luna aprilie 2024 a fost deschisă și o secțiune de 7 km din lotul 1,  care continuă legătura până la intersecția dintre A0 și DN4.

viewscnt
Afla mai multe despre
pasaj
a0