Un tribunal din Suedia dă câștig de cauză Poștei într-un litigiu cu Tesla

Un tribunal din Suedia dă câștig de cauză Poștei într-un litigiu cu Tesla
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 08:14

Un tribunal de district suedez a confirmat o hotărâre preliminară conform căreia serviciul poștal suedez Postnord nu trebuie să livreze plăcuțe de înmatriculare către Tesla, care sunt blocate de lucrătorii poștali în cadrul unei greve de solidaritate mai ample a sindicatelor, transmite Reuters.

Producătorul american de automobile se confruntă cu presiuni în țările nordice din partea sindicatelor puternice ale angajaților care susțin mecanicii din sindicatul suedez IF Metall, care a declarat grevă în octombrie 2023, cerând un acord colectiv de muncă cu compania, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Economia Marii Britanii revine pe creștere CITEȘTE ȘI Economia Marii Britanii revine pe creștere
Evenimente
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Dar, în timp ce blocada poștală îngreunează accesul la numerele de înmatriculare, presa suedeză a relatat că compania a găsit modalități de a ocoli sindicatele, cerând cumpărătorilor de mașini să comande singuri plăcuțele.

Regiunea nordică este o piață cheie pentru Tesla, care are o politică de a nu fi de acord cu negocierile colective și a spus că personalul său are condiții la fel de bune sau mai bune decât cele pe care le cere IF Metall.

Producătorul de vehicule electrice și-a crescut vânzările și și-a sporit cota pe piața auto suedeză în 2024, în ciuda boicotului sindical, au arătat datele despre vânzările de mașini de la începutul acestei luni.

viewscnt
Afla mai multe despre
tesla
suedia
posta