ULTIMA ORĂ Profitul Tesla s-a prăbușit cu 45%. Acțiunile au căzut imediat

ULTIMA ORĂ Profitul Tesla s-a prăbușit cu 45%. Acțiunile au căzut imediat
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 24 iul 2024

Tesla a fost puternic afectată de scăderile de vânzări, dar și de evoluția întregii companii, care, chiar dacă a reușit să obțină venituri la un nivel similar trimestrului anterior, a înregistrat un declin al rezultatului net, relevă datele raportate în această seară și analizate de Profit.ro.

VEZI AICI ȘI VIDEO Elon Musk introduce roboți umanoizi în fabricile Tesla

Tesla a obținut, în trimestrul II din 2024, un profit net de 1,5 miliarde dolari, cu 45% mai puțin decât în perioada similară a anului trecut, diferența fiind de aproximativ 1,2 miliarde dolari. În același interval, veniturile companiei au fost de 25,5 miliarde dolari, la un nivel ușor mai mare decât cel de 24,9 miliarde dolari, în trimestrul 2 din 2023, dar veniturile din sectorul auto au scăzut cu 7 procente.

Urmărește-ne și pe Google News
VIDEO&FOTO ANUNȚ Pregătiri pentru deschiderea circulației pe cel mai nou nod rutier dintre două autostrăzi din România CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO ANUNȚ Pregătiri pentru deschiderea circulației pe cel mai nou nod rutier dintre două autostrăzi din România
Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Rezultatul vine pe fondul scăderii livrărilor cu 4,8 procente în intervalul aprilie – iunie, la un total de 444.000 de vehicule, după ce în trimestrul anterior scăderea era de 8,5%.

Profitul operațional anunțat de companie a scăzut cu 33%, iar valoarea EBITDA a fost mai mică cu 21%, respectiv 3,6 miliarde dolari, un declin de circa un miliard de dolari față de trimestrul al doilea din 2023.

FOTO & VIDEO Nissan lansează în SUA „Duster”-ul american, cu un preț foarte apropiat de modelul românesc CITEȘTE ȘI FOTO & VIDEO Nissan lansează în SUA „Duster”-ul american, cu un preț foarte apropiat de modelul românesc

Acțiunile Tesla au scăzut imediat ce știrile privind declinul profitului au fost publicate.

Principalele cauze ale scăderii profitului sunt legate de discounturile acordate de Tesla pentru mașinile sale, imediat ce vânzările au început să scadă, inclusiv în reduceri de rate la contractele de leasing.

Marja de profit anunțată de Tesla pentru primul trimestru a scăzut de la 19,3%, în 2023, la 17,4%, în condițiile în care venitul mediu per vehicul a scăzut cu 5%, la 44.900 de dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
tesla rezultate
profit tesla
venituri tesla