ULTIMA ORĂ Metrorex are conturile blocate. Ce companie îi solicită 21 milioane euro. „Nu putem face plăți!”

ULTIMA ORĂ Metrorex are conturile blocate. Ce companie îi solicită 21 milioane euro. „Nu putem face plăți!”
Profit.ro
Profit.ro
scris vineri, 10:25

Metrorex are conturile blocate în urma unei datorii către compania italiană Webuild (fostă Astaldi), liderul de asociere care a construit Magistrala 5, spre cartierul bucureștean Drumul Taberei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Italienii au cerut și au obținut poprirea conturilor Metrorex. Este vorba de o datorie de 21 de milioane de euro. Compania de metrou din Capitală a contestat decizia obținută de Webuild și așteaptă un răspuns. În prezent, Metrorex nu poate face plăți.

 Managerii estimează o creștere a activității în construcții și în comerțul cu amănuntul CITEȘTE ȘI Managerii estimează o creștere a activității în construcții și în comerțul cu amănuntul

„Este vorba de o sumă de 108 milioane de lei (21 de milioane de euro), bani care provin din claim-uri de pe Magistrala 5, pe care le solicită compania Webuild. Suma provine de la lucrări din anul 2011”, a declarat Mihai Barbu, președintele Consiliului de Administrație al Metrorex, pentru Gândul.


Președintele CA Metrorex susține că a fost contestată decizia de poprire a conturilor obținută de Webuild.

"Așteptăm o decizie. Sperăm noi să fie favorabilă, adică să se suspende decizia definitivă obținută de Webuild. Apoi, trebuie să facem toate demersurile ca să obținem banii ca să plătim această datorie. Există o decizie definitivă a instanței în acest sens. Trebuie să vedem cum putem plăti în continuare salariile oamenilor. Cert este că în prezent avem o problemă, nu putem face plăți. Banii pentru plata datoriei trebuie să-i luăm de la Ministerul Transporturilor”, a mai declarat acesta.

FOTO Acoperiș prăbușit la Aeroportul din New Delhi - o persoană a murit CITEȘTE ȘI FOTO Acoperiș prăbușit la Aeroportul din New Delhi - o persoană a murit

Webuild și Metrorex au avut mai multe litigii, iar unul dintre ele s-a încheiat anul trecut. Curtea de Apel București le-a dat italienilor o decizie favorabilă, definitivă, arată sursa citată.

În iunie 2023, CAB a decis că Metrorex trebuie să vireze către Webuild suma de 68 de milioane de lei, plus TVA.

Conturile Metrorex au mai fost blocate și în 2019, tot de către Astaldi (în prezent Webuild), pentru o sumă de 94 de milioane de lei.

Astaldi era acuzată atunci că a încetinit drastic lucrările la Magistrala 5, linie care a întârziat foarte mult.

Magistrala 5 a fost construită de asocierea Astaldi (în prezent Webuild), FCC Construccion, Delta ACM și A.B. Construct.

viewscnt
Afla mai multe despre
metrorex
webuild
conturi