HARTĂ CNIR preia mai multe proiecte de infrastructură de la CNAIR

HARTĂ CNIR preia mai multe proiecte de infrastructură de la CNAIR
Profit.ro
Profit.ro
scris joi, 18:12

Compania Națională de Investiții Rutiere (CNIR) anunță că a finalizat procedura de semnare a Protocoalelor de predare-preluare pentru primele patru proiecte de infrastructură de transport transferate de la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

”Compania Națională de Investiții Rutiere (CNIR) a finalizat, joi 27 iunie 2024, procedura de semnare a Protocoalelor de predare-preluare pentru primele patru proiecte de infrastructură de transport transferate de la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR)”, anunță CNIR.

VIDEO Se suspendă traficul rutier lângă Băile Felix. Vine cea mai mare macara din România CITEȘTE ȘI VIDEO Se suspendă traficul rutier lângă Băile Felix. Vine cea mai mare macara din România

Primele patru proiecte de investiții transferate sunt:

    Autostrada Unirii (A8) Târgu Mureș-Târgu Neamț, secțiunea Miercurea Nirajului-Leghin, loturile: 1 C Sărățeni-Joseni, 1 D Joseni-Ditrău, 2A Ditrău-Grințieș, 2 B Grințieș-Pipirig
    Autostrada București-Brașov (A3), tronson Ploiești-Brașov (112 km)
    Drum Expres Focșani-Brăila (73 km)
    Drum Expres Bacău-Piatra Neamț (51 km)

”Transferul primelor patru proiecte de autostradă și drum expres reprezintă o provocare pentru CNIR. Volumul documentațiilor care intră în analiza noastră este unul semnificativ, aspect care se suprapune cu etapa concursurilor de recrutare a personalului de specialitate. Ne dorim să așezăm aceste patru proiecte de infrastructură rutieră pe o traiectorie finală pentru a intra cât mai curând în etapa de execuție”, a declarat directorul general CNIR, Gabriel Budescu.

FOTO ANUNȚ - Podul Grant, gata cu 12 luni înainte de termen. Lucrările nu vor afecta traficul rutier CITEȘTE ȘI FOTO ANUNȚ - Podul Grant, gata cu 12 luni înainte de termen. Lucrările nu vor afecta traficul rutier

Conform acestor protocoale, în funcție de stadiul fiecărui proiect, CNAIR SA transmite către CNIR SA: fișa proiectului și stadiul implementării, contractul de servicii, studiul de fezabilitate, aviz CTE –CNAIR, aviz CTE –Ministerul Transporturilor, aviz Consiliul Interministerial de Avizare Lucrări Publice de Interes Național și Locuințe, Hotărârea de Guvern pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici, informații privind sursa de finanțare.

În conformitate cu prevederile protocoalelor, CNAIR SA va pune la dispoziția CNIR SA documentația menționată în format electronic, iar în următoarele 30 de zile Compania Națională de Investiții Rutiere (CNIR) poate emite observații, după caz.

 FOTO Primăria Sectorului 6 prelungește Bulevardul Timișoara CITEȘTE ȘI FOTO Primăria Sectorului 6 prelungește Bulevardul Timișoara

CNIR precizează că, pentru obiectivele Autostrada Târgu Neamț-Iași-Ungheni, Autostrada Târgu Mureș-Târgu Neamț: secțiunea Miercurea Nirajului Leghin (Loturile 1 B Miercurea Nirajului –Sărățeni și 2 C Pipirig –Vânători Neamț) și Drum Expres Filiași-Târgu Jiu au fost emise Ordinele ministrului transporturilor și infrastructurii pentru instituirea unor derogări de la prevederile Ordinului ministrului transporturilor și infrastructurii nr. 872/2024 privind aprobarea Listei proiectelor de investiții care fac obiectul transferului de la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA către Compania Națională de Investiții Rutiere SA.

Astfel, obiectivele de investiții Autostrada Bacău-Brașov, loturile 1 B și 2 C ale Autostrăzii Unirii aferente secțiunii Miercurea Nirajului-Leghin și Drumul Expres Filiași –Târgu Jiu vor fi predate conform art. 2 alin. 2 (2) din Ordinul ministrului transporturilor și infrastructurii nr. 872/2024 (în termen de 30 de zile de la finalizarea procedurii de achiziție publică).

Boc anunță când vor ajunge «cârtițele» la Cluj pentru lucrări la metrou și când va fi dat în folosință CITEȘTE ȘI Boc anunță când vor ajunge «cârtițele» la Cluj pentru lucrări la metrou și când va fi dat în folosință

Pentru secțiunea Târgu Neamț-Iași-Ungheni a Autostrăzii Unirii (A8), transferul proiectului de la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) la Compania Națională de Investiții Rutiere (CNIR) se va face după aprobarea Hotărârii de Guvern privind indicatorii tehnico-economici.

 

HARTĂ CNIR preia mai multe proiecte de infrastructură de la CNAIR

viewscnt
Afla mai multe despre
cnir
cnair