Tesla urcă puternic în România

Tesla urcă puternic în România
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 iul 2024

Compania americană Tesla a înregistrat în 2023, în România, afaceri de 932 milioane lei, de la 266 milioane lei în 2022, și un profit net de 11,8 milioane lei, de la 3,3 milioane lei în anul precedent.

Profit.ro a anunțat recent că Tesla deschide încă un showroom al mărcii, în România, primul din afara Bucureștiului. Compania americană, reprezentată pe piața locală de Tesla Motors România, a deschis un showroom în Cluj-Napoca.

Urmărește-ne și pe Google News

VEZI AICI ȘI FOTO Elon Musk deschide în România un centru Tesla

„Am deschis în Cluj-Napoca. Veniți alături de noi să sărbătorim împreună deschiderea noului nostru showroom, pe 11 iulie, în intervalul 17:00 - 20:00, și bucurați-vă de experiența Tesla”, este mesajul  companiei.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania
FOTO Încep lucrările de proiectare pentru finalizarea Penetrației Prelungirea Ghencea - Domnești și supralărgire bulevardul Ghencea CITEȘTE ȘI FOTO Încep lucrările de proiectare pentru finalizarea Penetrației Prelungirea Ghencea - Domnești și supralărgire bulevardul Ghencea

Showroom-ul va oferi posibilitatea de testare a celor două modele Model 3 și Model Y, în contextul unei piețe din ce în ce mai puțin deschise către mașini electrice.

Centrul Tesla va fi deschis pe strada Rodnei, din Cluj-Napoca, un spațiu în care nu a mai fost amenajat până acum un showroom auto.

Vânzările de automobile sunt în scădere în China, în pofida succesului mașinilor hibride plug-in CITEȘTE ȘI Vânzările de automobile sunt în scădere în China, în pofida succesului mașinilor hibride plug-in

În acest an, deocamdată, Tesla trece printr-un declin important al vânzărilor, pe piața din România. Însă, după primele șase luni ale acestui an are un volum mai mare de mașini, comparativ cu perioada similară din 2023. Practic, cu 1.500 de unități înmatriculate, Tesla înregistrează o creștere de 36% față de 2023, ianuarie – iunie.

Mașinile înmatriculate au scăzut totuși lună de lună, de la 564 unități în ianuarie - mașini care au fost livrate în urma comenzilor de pe finalul lui 2023, cu vechea valoare a tichetului Rabla – până la 108 unități în iunie, într-o lună în care s-au livrat mașinile comandate cu noile tichete Rabla.

La nivel global, Tesla a anunțat o scădere ușoară, de circa 5 procente, a livrărilor, prima după mai mulți ani de creșteri mari, dar una care marchează sfârșitul unei perioade de glorie a companiei americane.

viewscnt
Afla mai multe despre
tesla romania
showroom tesla
tesla cluj napoca