Metrorex: 12 trenuri noi de metrou vor fi achiziționate în cadrul proiectului Magistrala 6

Metrorex: 12 trenuri noi de metrou vor fi achiziționate în cadrul proiectului Magistrala 6
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 iul 2024

Magistrala 6 de metrou va avea un traseu de 14,2 km și va cuprinde 12 stații de metrou, în cadrul acestui proiect urmând să fie achiziționate 12 trenuri noi de metrou, a anunțat Metrorex.

Potrivit sursei citate, Magistrala 6 va asigura legătura directă de la Gara de Nord la Aeroportul Internațional Otopeni, fără transbordare la stația 1 Mai. Aceasta va avea un traseu de 14,2 km și va cuprinde 12 stații de metrou: Pajura, Expoziției, Piața Montreal, Gara Băneasa, Aeroportul Băneasa, Tokyo, Washington, Paris, Bruxelles, Otopeni, Ion I. C. Brătianu, Aeroportul Internațional Henri Coandă.

Urmărește-ne și pe Google News
O aberație legislativă: De exemplu, Codul Rutier nu se aplică pe drumurile private. Posibilă amânare CITEȘTE ȘI O aberație legislativă: De exemplu, Codul Rutier nu se aplică pe drumurile private. Posibilă amânare
Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Totodată, în cadrul acestui proiect se vor achiziționa și 12 trenuri noi de metrou, scrie Agerpres.

"Noua linie de metrou va deservi toți locuitorii Capitalei, inclusiv oamenii de afaceri, navetiștii și turiștii, îmbunătățind considerabil oportunitățile de muncă și călătorie, precum și mediul și calitatea vieții. De asemenea, siguranța în trafic se va îmbunătăți semnificativ, oferind o alternativă economică și ecologică la transportul de suprafață", se menționează în comunicat.

Astfel, pentru construirea acestui obiectiv, activitățile de execuție impun restricționarea anumitor porțiuni de circulație rutieră. Măsurile de restricționare sunt programate din timp și eventualele modificări sunt anunțate în prealabil.

Conform sursei citate, devierea traficului și semnalizarea rutieră sunt realizate cu suportul și sub supravegherea Brigăzii Rutiere.

"Încurajăm publicul călător care tranzitează zona de Nord-Vest a Capitalei să utilizeze metroul, o soluție potrivită pentru a ajunge rapid, ieftin și sigur la destinație, mai ales în această perioadă caniculară. Totodată, în sprijinul publicului care locuiește în zona Metropolitană București-Ilfov, Metrorex oferă posibilitatea utilizării parcării Terminalului Multimodal Străulești, care are peste 600 de locuri de parcare", susțin reprezentanții companiei.

Potrivit sursei citate, proiectul "Legătura rețelei de metrou cu Aeroportul Internațional Henri Coandă" (Magistrala 6. 1 Mai - Otopeni) este o lucrare de utilitate publică de interes național, conform HG 496/2017.

viewscnt
Afla mai multe despre
metrorex
magistrala 6