Tesla închide din nou uzina din Germania

Tesla închide din nou uzina din Germania
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 9 mai 2024

O oprire a producției Tesla în fabrica din Berlin, Germania, a fost confirmată de companie, după ce presa germană a relatat din surse anonime acest eveniment. Compania nu confirmă însă decât o zi de pauză.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Producția de automobile Tesla din fabrica din Berlin va fi oprită la sfârșitul acestei săptămâni, conform unui anunț făcut de directorul uzinei, Andre Thierig. Acesta a spus că oprirea va dura o singură zi, după ce cotidianul Handelsblatt a scris că se pregătește o oprire de patru zile, din cauza protestelor împotriva extiderii fabricii.

FOTO Operatorul feroviar italian Hannibal, controlat de cel mai mare operator independent de terminale de containere din Europa, va transforma terminalul Curtici într-un hub pentru mărfuri turcești CITEȘTE ȘI FOTO Operatorul feroviar italian Hannibal, controlat de cel mai mare operator independent de terminale de containere din Europa, va transforma terminalul Curtici într-un hub pentru mărfuri turcești

Sursa citată de publicația germană era un mesaj transmis de companie angajaților prin care le cerea să stea acasă în ziua de vineri. În acest fel, cele patru zile de pauză erau completat implicit, deoarece ziua de joi este zi de sărbătoare, iar sâmbătă și duminică nu se lucrează în mod normal.

Miercuri a fost ultima zi de lucru din această săptămână la uzina Tesla din Berlin, urmând ca activitatea să înceapă luni. În acest interval, accesul în fabrică nu va fi permis decât cu aprobarea managementului.

Coincidență sau nu, pentru ziua de vineri, protestatarii din ONG-urile care se opun extinderii uzinei Tesla au anunțat că vor desfășura o acțiune de protest în fața uzinei din Grunheide, lângă Berlin.

Dacia accelerează vânzările în Germania peste media pieței și lansează Spring la un preț care sfidează chinezii CITEȘTE ȘI Dacia accelerează vânzările în Germania peste media pieței și lansează Spring la un preț care sfidează chinezii

Tesla a întâmpinat probleme serioase cu manifestanții și ONG-urile de mediu, încă de la depunerea primelor acte pentru obținerea autorizațiilor de construire a fabricii din Germania. Motivele principale invocate au fost defrișarea unei suprafețe mari de pădure, impactul asupra pânzei freatice din zonă și poluarea atmosferică.

Constructorul american a avut de trecut inclusiv obstacole administrative, în perioada în care încerca să obțină toate autorizațiile necesare construirii acestei fabrici.

viewscnt
Afla mai multe despre
tesla uzina berlin
proteste tesla germania
tesla model y