TAROM semnează contractul de leasing pentru achiziția a două aeronave Boeing 737 MAX 8

TAROM semnează contractul de leasing pentru achiziția a două aeronave Boeing 737 MAX 8
Profit.ro
Profit.ro
scris miercuri, 09:49

Compania TAROM anunță semnarea contractului de leasing pentru achiziția a două aeronave Boeing 737 MAX 8, cu CDB Aviation, subsidiara irlandeză a CDB Financial Leasing Co., Ltd. Cele două aeronave fac parte din procesul de modernizare a flotei TAROM și vor fi livrate în perioada decembrie 2025 - ianuarie 2026.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

”Noile aeronave Boeing 737 MAX 8 vor avea o capacitate de 189 de locuri și vor contribui la standardizarea flotei TAROM, permițând atât oferirea unor servicii de calitate superioară călătorilor, cât și o reducere semnificativă a costurilor de operare ale companiei”, precizează Tarom.

FOTO Bosch echipează întreaga flotă de tramvaie din Iași cu sistem de avertizare anticoliziune CITEȘTE ȘI FOTO Bosch echipează întreaga flotă de tramvaie din Iași cu sistem de avertizare anticoliziune

Achiziția de aeronave noi este o măsură care face parte din planul de redresare a TAROM și a fost o condiție de bază pentru aprobarea ajutorului de stat de către Comisia Europeană. Aeronavele Boeing 737 MAX 8 au un rol important în întărirea poziției TAROM pe piață și reînnoirea flotei companiei, scrie News.ro.

Compania Națională de Transporturi Aeriene Române - TAROM a fost înființată în anul 1954 și își desfășoară activitatea sub autoritatea Ministerului Transporturilor, fiind membră a Alianței SkyTeam din 25 iunie 2010. 

Transportatorul Național al României deține o flotă de 18 aeronave și are în portofolu un număr de 70 de destinații operate cu aeronave proprii sau deservite de partenerii săi code share. Din anul 1993, TAROM este companie membră a Asociației Internaționale a Transportatorilor Aerieni (IATA). 

viewscnt
Afla mai multe despre
tarom
boeing 737 max 8