Stellantis va închide o unitate mare de testare a vehiculelor și va vinde terenurile acesteia, pentru reducerea costurilor

Stellantis va închide o unitate mare de testare a vehiculelor și va vinde terenurile acesteia, pentru reducerea costurilor
Profit.ro
Profit.ro
scris ieri, 11:07

Producătorul auto Stellantis, care reunește mărci precum Fiat, Peugeot și Chrysler, intenționează să închidă o unitate mare de testare a vehiculelor din Arizona și să vândă terenurile acesteia, la sfârșitul acestui an, potrivit unor informații obținute de CNBC.

Această decizie reprezintă cea mai recentă măsură de reducere a costurilor a producătorului transatlantic, sub conducerea CEO-ului Carlos Tavares, care se confruntă cu presiuni tot mai mari din partea Wall Street, dealerilor și sindicatului United Auto Workers (UAW), în contextul performanțelor financiare slabe, concedierilor și altor decizii de afaceri ale companiei.

Urmărește-ne și pe Google News
VIDEO&FOTO Bucureștiul deschide un nou bulevard. Cum arată acum CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Bucureștiul deschide un nou bulevard. Cum arată acum
Evenimente
24 octombrie - IMM-urile, oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Terenul de testare din Arizona acoperă 4.000 de acri între Phoenix și Las Vegas, în Yucca, Arizona. A fost utilizat pentru testarea și dezvoltarea vehiculelor de către producătorul auto de când Chrysler a achiziționat proprietatea de la Ford Motor pentru 35 de milioane de dolari în 2007, scrie News.ro.

Începând cu luna iulie 2019aici lucrează 69 de persoane, inclusiv lucrători reprezentați de o filială locală a UAW, potrivit producătorului auto.

Închiderea a fost confirmată de trei persoane familiare cu planurile, care au fost de acord să vorbească sub condiția anonimatului, deoarece informațiile sunt confidențiale.

Stellantis intenționează să utilizeze terenul de testare din Arizona deținut de Toyota Motor, începând de anul viitor, potrivit a două persoane familiare cu decizia. Toyota și-a deschis operațiunile, a căror întreținere este costisitoare, pentru utilizarea de către alte companii în 2021.

Stellantis a confirmat vineri dimineață închiderea, citând măsurile continue de reducere a costurilor și evaluările imobiliare.

"Stellantis continuă să caute oportunități de îmbunătățire a eficienței și optimizare a amprentei sale pentru a asigura competitivitatea viitoare pe piața globală în schimbare rapidă," a declarat compania într-un comunicat trimis prin e-mail.

Producătorul auto a mai precizat că lucrează cu sindicatul UAW pentru a oferi angajaților din terenul de testare pachete speciale sau posibilitatea de a-și continua activitatea prin transfer, însă aceștia ar putea fi, de asemenea, trimiși într-un concediu nedeterminat, ceea ce le-ar da dreptul la salariu și beneficii timp de doi ani.

Stellantis, ca majoritatea producătorilor auto, are mai multe terenuri de testare în diferite climate și regiuni geografice, pentru a dezvolta și testa vehiculele înainte de a le vinde consumatorilor. Alte terenuri importante de testare ale Stellantis din SUA includ un campus de 4.000 de acri situat la vest de Detroit, în Chelsea, Michigan.

ULTIMA ORĂ DOCUMENT Autoritățile americane au deschis o nouă investigație pentru 2,4 milioane de Tesla, după ce o mașină cu FSD a lovit mortal un pieton CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ DOCUMENT Autoritățile americane au deschis o nouă investigație pentru 2,4 milioane de Tesla, după ce o mașină cu FSD a lovit mortal un pieton

Complexul din Arizona a fost una dintre cele 18 unități despre care compania a notificat UAW că ar putea fi închise în timpul negocierilor contractuale de anul trecut cu sindicatul.

Majoritatea celorlalte operațiuni erau centre de piese și distribuție, care se preconiza că vor fi consolidate în ”mega-site-uri”, precum și campusul de 500 de acri din zona Detroit, folosit anterior ca sediu mondial al Chrysler.

Starea celorlalte proprietăți nu a fost imediat clară, însă politicienii locali și de stat, inclusiv guvernatorul Michiganului, Gretchen Whitmer, și-au exprimat îngrijorarea că Stellantis ar putea decide să închidă fostul sediu din Auburn Hills, Michigan.

viewscnt
Afla mai multe despre
stellantis
arizona
masini