Șeful operațional al VW: Era motoarelor cu combustie nu s-a încheiat

Șeful operațional al VW: Era motoarelor cu combustie nu s-a încheiat
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 7 iun 2024

Arno Antlitz, numărul doi în grupul Volkswagen, director operațional și omul care conduce grupul în activitățile de zi cu zi, a declarat că investițiile în motoarele cu motoare cu ardere internă nu se vor opri, pentru că intenția companiei este să rămână competitivă în acest segment.

Planurile semnificative ale Europei și ale altor țări ale lumii către electrificare nu vor împiedica grupul Volkswagen să își mențină investițiile în dezvoltarea de motoare cu combustie care să mențină compania la un nivel solid în industria auto, după cum a declarat Arno Antlitz, COO al VW Group și totodată CFO al companiei. Declarațiile șefului VW vin în contextul unei piețe de vehicule electrice în răcire, ceea ce se treaduce printr-o scădere importantă a cererii, care însă rămâne la un nivl mai mare decât în anul anterior.

Urmărește-ne și pe Google News

Chiar și așa, ponderea investițiilor în electrificare și digitalizare va rămâne la un nivel foarte mare pentru VW, de circa 60% din totalul cheltuielilor de dezvoltare, adică circa 180 miliarde de euro.

Suma rămasă va fi dirijată în menținerea competitivă a motoarelor cu combustie, potrivit declarațiilor lui Antlitz. „Viitorul este electric, dar trecutul nu s-a terminat. Este o treime și va rămâne o treime”, a mai spus șeful VW referindu-se la motoarele cu combustie.

Directorul operațional al grupului VW a mai explicat că încetinirea vânzărilor de mașini electrice va fi echilibrată de vânzările de mașini hibride cu încărcare, aflate din nou în atenția publicului, în această perioadă.

Europa are un nou lider al segmentului B-SUV, care a depășit VW T-Roc, Ford Puma și Dacia Duster CITEȘTE ȘI Europa are un nou lider al segmentului B-SUV, care a depășit VW T-Roc, Ford Puma și Dacia Duster

Vânzările de automobile electrice ale grupului VW au înregistrat scăderi în acest an, dintre primele patru cele mai vândute modele, trei având scăderi între -2,3% și 41%, pierderile de clienți fiind înregistrate în special pentru modelele mărcii VW, din familia ID.

Mai multe planuri ale VW Group în direcția electrificării au fost amânate sau chiar anulate. Intenția de construire a unei fabrici de mașini electrice, cu o investiție de 2 miliarde euro, a fost anulată definitiv, iar demersurile de căutare de investitori pentru unitatea de producței de baterii au fost oprite.

viewscnt
Afla mai multe despre
vw motoare cu combustie
arno antlitz
vanzari masini electrice