O treime din producția Ford Puma de la Craiova se vinde în Marea Britanie. SUV-ul produs în România rămâne numărul 1 pe piața din Regatul Unit, în timp ce Dacia reușește o nouă creștere

O treime din producția Ford Puma de la Craiova se vinde în Marea Britanie. SUV-ul produs în România rămâne numărul 1 pe piața din Regatul Unit, în timp ce Dacia reușește o nouă creștere
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 21 aug 2024

Chiar dacă în ultima lună Ford Puma a coborât pe locul al treilea în vânzările din Marea Britanie, fiind depășit de principalele două SUV-uril rivale, modelul produs în Craiova de Ford este în continuare cel mai popular automobil din Marea Britanie, relevă datele analizate de Profit.ro.

Ford Otosan exportă o treime din producția de Ford Puma de la Craiova în Marea Britanie, unde mașina este lider al vânzărilor în acest an, depășind două SUV-uri extrem de populare și apreciate de public: Nissan Qashqai, fabricat local, și Kia Sportage.

Urmărește-ne și pe Google News
VIDEO&FOTO Undă verde de la Bruxelles - Nokian Tyres, care a plecat din Rusia alegând România, primește ajutor de stat pentru mega-investiția de la Oradea: Va fi o premieră la nivel mondial! CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Undă verde de la Bruxelles - Nokian Tyres, care a plecat din Rusia alegând România, primește ajutor de stat pentru mega-investiția de la Oradea: Va fi o premieră la nivel mondial!
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

În luna iulie, cele două au depășit cu câteva sute de unități mașina fabricată în România, respectiv 3.999 unități Kia Sportage și 3.633 Nissan Qashqai, în condițiile în care vânzările Ford Puma au scăzut ușor la 3.418 unități, potrivit cifrelor oficiale privind înmatriculările în Regatul Unit.

După șapte luni, Ford Puma se află pe primul loc, cu 29.792 de autoturisme vândute, la mică distanță fiind Kia Sportage, un SUV cu o popularitate tot mai mare, care a acumulat 28.138 de unități înmatriculate în cele șapte luni. Nissan Qashqai, pentru multă vreme cel mai vândut automobil din Marea Britanie, a vândut 26.514 unități de la începutul acestui an. În urma celor trei este o distanță foarte mare până la VW Golf, aflat pe locul 4.

INFOGRAFIC MOL - Vânzări record în România CITEȘTE ȘI INFOGRAFIC MOL - Vânzări record în România

Totalul raportat de Ford pentru modelul Puma până în acest moment, pe piața din Marea Britanie, reprezintă mai mult de o treime din producția acestui automobil în uzina din Craiova, de altfel singura fabrică din lume în care se produce acest model. După șapte luni, la Craiova au fost asamblate aproape 100.000 de unități Puma, la care se adaugă alte circa 48.000 de automobile din familia Courier, Transit și Tourneo, ceea ce înseamnă că SUV-ul acoperă circa 70% din producția fabricii.

Ford Puma înregistrează în acest an un declin vizibil, de circa 15%, în vânzările europene, într-un moment în care pe piață a fost lansată noua versiune, un facelift pronunțat, care vine cu o serie de îmbunătățiri majore la interior și la tehnologiile oferite.

În acest an, uzina din Craiova va începe producția versiunilor electrice ale celor două modele pe care le are în acest moment în portofoliu, dar este de așteptat ca vânzările acestora să debuteze doar în 2025.

LISTA Cele mai vândute SUV-uri în Europa, în prima jumătate de an. Unde se află Dacia Duster și Ford Puma CITEȘTE ȘI LISTA Cele mai vândute SUV-uri în Europa, în prima jumătate de an. Unde se află Dacia Duster și Ford Puma

La rândul ei, marca Dacia înregistrează un nou avans în vânzările din Marea Britanie, unde a atins în luna iulie un nivel de 2100 de autoturisme vândute, o creștere foarte mare, de 34%, față de luna similară de anul trecut.

După șapte luni, Dacia are un volum total înmatriculat de 18.262, mult mai mic decât alte mărci din piață, dar într-o creștere de 7,5%, care îi îmbunătățește cota de piață la 1,58%.

Cel mai vândut model al Dacia în regat este Sandero, care acoperă aproape două treimi din volumul vândut. Chiar și așa, Sandero este departe de top 10 al celor mai vândute modele din această țară, top condus de Ford Puma.

viewscnt
Afla mai multe despre
ford puma
ford craiova
ford otosan
dacia uk