O nouă companie aeriană pe Aeroportul Cluj. Va opera, în premieră absolută, zboruri directe spre Riga

O nouă companie aeriană pe Aeroportul Cluj. Va opera, în premieră absolută, zboruri directe spre Riga
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 sep 2024

O nouă companie aeriană va opera, în premieră absolută, zboruri directe spre Riga, de pe Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj.

Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj anunță introducerea, în premieră absolută, a zborurilor directe spre Riga, de către compania aerienă airBaltic, începând din sezonul de vară 2025, arată Cluj24.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Lufthansa adaugă greutate de plumb la coada unor aeronave, pentru confort la clasa I CITEȘTE ȘI Lufthansa adaugă greutate de plumb la coada unor aeronave, pentru confort la clasa I
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Începând din 2 mai 2025, compania aeriană airBaltic va conecta orașul Cluj-Napoca cu orașul Riga, capitala Letoniei.

Zborurile vor fi operate cu 2 frecvențe săptămânale, în zilele de luni și vineri, conform programului din tabelul următor. Prețurile biletelor pornesc de la 75 euro (Economy Class) și respectiv de la 295 euro pentru Business Class și sunt disponibile deja pe site-ul companiei aeriene.

Zboruri de conexiune spre capitalele din nordul Europei

Prin programul anunțat de operare al companiei airBaltic, noua destinație va asigura și zboruri de conexiune pe ambele sensuri, spre marile capitale ale țărilor nordice, spre:

  • Tallinn – capitala Estoniei
  • Vilnius – capitala Lituaniei
  • Helsinki – capitala Finlandei
  • Stockholm -capitala Suediei
  • Oslo – capitala Norvegiei
  • Copenhaga – capitala Danemarcei
VIDEO Nicușor Dan: Peste 70% din aleile Parcului Cișmigiu, reabilitate CITEȘTE ȘI VIDEO Nicușor Dan: Peste 70% din aleile Parcului Cișmigiu, reabilitate

Aeroportul Internațional Cluj este primul după Aeroportul Internațional Henri Coandă, de pe care compania aeriană națională letonă airBaltic își anunță extinderea operațiunilor de zbor în România.

„Suntem încântați să extindem prezența airBaltic în România, să lansăm această nouă rută și să conectăm Cluj-Napoca de vibrantul oraș Riga – baza airBaltic. Suntem recunoscători partenerilor noștri de la Aeroportul Internațional Cluj pentru colaborarea lor și așteptăm cu nerăbdare să oferim pasagerilor locali oportunitatea de a experimenta Letonia, iar cu ajutorul unor conexiuni convenabile prin intermediul acestor zboruri spre Riga, și restul țărilor baltice și nordice”, a transmis Thomas Ramdahl, SVP Network Management la airBaltic.

airBaltic (Air Baltic Corporation AS) este principala companie aeriană din Țările Baltice și unul dintre transportatorii cu cea mai rapidă creștere din Europa. În calitate de companie aeriană hibridă, folosește avantajele atât ale transportatorilor de rețea tradiționale, cât și ale transportatorilor low-cost.

Printr-o rețea de peste 130 de rute din Riga, Tallinn, Vilnius, Tampere și, sezonier, Gran Canaria, airBaltic conectează Țările Baltice cu peste 70 de destinații din Europa, Orientul Mijlociu, Africa de Nord și Caucaz.

Fondată în 1995, airBaltic operează astăzi una dintre cele mai tinere flote din Europa, constând din 48 de avioane Airbus A220-300 și are peste 2.500 de profesioniști.

Compania este deținută majoritar de statul leton, care deține 97,97% din acțiuni, restul de 2,03% fiind deținut de acționari privați.

viewscnt
Afla mai multe despre
aeroportul cluj
airbaltic