Nou pas pentru construcția autostrăzii Pașcani – Suceava

Nou pas pentru construcția autostrăzii Pașcani – Suceava
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 iul 2024

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a transmis la Agenția Națională pentru Achiziții Publice (ANAP) documentația pentru lansarea licitației privind contractul pentru proiectarea și execuția primului lot al autostrăzii Pașcani - Suceava, a anunțat, vineri, directorul general al CNAIR, Cristian Pistol.

„Pas important pentru construcția primului lot al autostrăzii Pașcani – Suceava (33 km)! Contractul pentru proiectare și execuție (6 luni proiectare, 24 de luni execuție) prevede, inclusiv, construcția a 28 de lucrări de artă printre care două viaducte și un pasaj de o complexitate tehnică ridicată: viaduct (km 0+295) peste o vale, DJ208 și CF517 (1.049,80 m); viaduct (km 1+684) peste o vale, un drum local și râul Ruja (604,60 m); pasaj pe (km 13+148) peste pârâul Pulpa, DJ208S și CF500 (868 m)”, a notat Pistol, pe pagina sa de Facebook.

Urmărește-ne și pe Google News
Unilever anunță concedieri CITEȘTE ȘI Unilever anunță concedieri

Pe traseul acestui nou sector de autostradă, care va beneficia de patru parcări dotate cu opt stații de încărcare pentru autoturismele electrice, se vor construi și trei noduri rutiere: Nodul Tătăruși – Heci (km 9+700), la intersecția cu DJ 208F (Fântâna Mare – Heci – Lespezi), Nodul Dolhasca (km 23+725), la conexiunea cu DJ 208I (Siliștea Nouă – Budeni), pe partea stângă a cursului inferior al râului Siret și Nodul Roșcani, scrie Agerpres.

Lotul 1 al autostrăzii Pașcani – Suceava se va desfășura între Nodul Rutier Pașcani (parte a A7) și Nodul rutier Roșcani.

Contractul este finanțat prin Programul Transport (PT) 2021-2027 și va putea fi lansat în licitație după ce documentația transmisă vineri la ANAP va fi validată.

„La momentul respectiv, vom stabili prin Anunțul de Participare data limită pentru depunerea ofertelor și vom face publică valoarea maximă alocată acestui contract”, a adăugat șeful CNAIR.

viewscnt
Afla mai multe despre
autostrada pașcani – suceava
cnair