Nicușor Dan: Costurile pentru recepționarea Podului Basarab - 130.000.000 de lei; constructorul ar putea plăti o parte

Nicușor Dan: Costurile pentru recepționarea Podului Basarab - 130.000.000 de lei; constructorul ar putea plăti o parte
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 mai 2024

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a declarat că vor fi necesare aproximativ 130 de milioane de lei în vederea aducerii Podului Basarab la standarde și realizarea recepției.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Nicușor Dan candidează la acest moment pentru un nou mandat de primar al capitalei.

În prezent, autoritatea locală poartă discuții cu constructorul, care ar putea suporta o parte din această sumă, în vederea evitării unui litigiu, a precizat Nicușor Dan, în cadrul unei conferințe de presă.

Circulația rutieră pe un tronson al Autostrăzii Transilvania, închisă pentru un exercițiu NATO CITEȘTE ȘI Circulația rutieră pe un tronson al Autostrăzii Transilvania, închisă pentru un exercițiu NATO

"Avem discuții pentru Podul Basarab. Am făcut o expertiză. Ca să putem să facem în sfârșit recepția, după mai bine de zece ani, costurile sunt de vreo 130 de milioane de lei. Avem discuții cu constructorul ca să evităm un litigiu și pare că ne îndreptăm către o soluție, în care noi să plătim vreo 40 - 50 de milioane, ei să plătească restul și să avem la standarde Podul Basarab și să facem recepția, să putem să facem mai departe un contract de mentenanță. Dar, suma asta, pentru moment, nu prevede și acea bandă rulantă (trotuarul rulant de la Gara de Nord - n.r.), care o să mai rămână închisă o perioadă", a explicat el.

Potrivit primarului, trotuarul rulant de la Gara de Nord a fost închis, pentru a evita eventuale vandalizări, scrie Agerpres.

"Nu s-a făcut recepție nici la Podul Basarab, nici la trotuarul rulant (de la Gara de Nord); nefăcându-se recepție, nu s-a făcut nici mentenanță și a rămas în grija nimănui și e mai bine închis decât să fie vandalizat mai mult decât este stricat până în momentul acesta", a precizat Nicușor Dan.

Edilul a subliniat că recepționarea ar fi trebuit realizată în urmă cu zece ani, astfel încât să fie evitate discuții ulterioare privind cui revine responsabilitatea unor deteriorări.

"Podul Basarab trebuia recepționat în momentul în care s-a dat în folosință, așa cum am făcut noi cu Podul Doamna Ghica. Nu s-a întâmplat, iar atunci procedura administrativă este să faci o expertiză ca să îți spună ce mai este de făcut la pod, astfel încât el să fie în standarde și să poți să faci o recepție. Acum, discuția foarte lungă este: din toate lucrurile de care mai ai nevoie, de exemplu deteriorarea parapetului, ele vin din cauză că nu le-a făcut constructorul la timpul potrivit sau că au trecut anii și oricum s-ar fi stricat? De aceea e bine să faci recepția după ce ai terminat lucrarea și nu zece ani după", a transmis el.

viewscnt
Afla mai multe despre
nicușor dan
pod basarab