Ministrul Transporturilor afirmă că este posibil ca unele tronsoane ale autostrăzii Sibiu-Pitești să fie date în funcțiune în avans față de termenele contractuale

Ministrul Transporturilor afirmă că este posibil ca unele tronsoane ale autostrăzii Sibiu-Pitești să fie date în funcțiune în avans față de termenele contractuale
Profit.ro
Profit.ro
scris vineri, 12:45

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, afirmă, în timpul unei vizite pe șantierul autostrăzii Sibiu-Pitești, că este posibil ca unele tronsoane să fie date în funcțiune în avans față de termenele contractuale. Grindeanu subliniază că, în măsura în care acest lucru va fi posibil, din unele tronsoane din această autostradă, vor fi puse în circulație unele porțiuni.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

„Am convingerea că aceste lucrări vor fi finalizate înainte de termen, având în vedere unde ne aflăm acuma. (...) Vom încerca să dăm, dacă va fi posibil, bucăți, inclusiv bucăți, nu așteptăm să dăm întregul tronson, ci vom da (circulației – n.r.), dacă vom putea, inclusiv porțiuni din acest traseu”, a afirmat ministrul Transporturilor.

Vehiculele electrice construite în China sunt afectate de tarifele UE. Nio spune că ar putea fi nevoită să crească prețurile în Europa CITEȘTE ȘI Vehiculele electrice construite în China sunt afectate de tarifele UE. Nio spune că ar putea fi nevoită să crească prețurile în Europa

În ceea ce privește secțiunea 4 a autostrăzii, între Tigveni și Curtea de Argeș, Sorin Grindeanu a explicat că lucrările sunt realizate în proporție de 45%, cea mai dificilă lucrare fiind legată de construirea a două tunele. Termenul pentru tronsonul 4 este primăvara anului 2027.
Pe tronsonul Pitești-Curtea de Argeș a fost turnat asfalt pe 90% din traseul de peste 30 de kilometri și se lucrează la câteva „puncte critice”. Termenul pentru acel tronson este anul 2025, scrie News.ro.

„În acest moment e așternut asfalt pe peste 90% din acest lot 5, de la Pitești la Curtea de Argeș. Sunt patru-cinci puncte critice unde se lucrează, de ele depinde dacă se poarte devansa și dacă putem vorbi și anul acesta de o inaugurare, evident, înainte de termen”, a explicat Grindeanu.

Acesta i-a felicitat pe constructorii care realizează lucrarea, pentru că „nu doar că și fac treaba, ci și devansează termenele”, el adăugând că nu are motive să creadă că firma care realizează lucrarea nu va continua în același ritm.

viewscnt
Afla mai multe despre
ministrul transporturilor
sorin grindeanu
sibiu-pitești