Mercedes-Benz investește mai mult decât planificase anterior în tehnologia motoarelor cu ardere internă

Mercedes-Benz investește mai mult decât planificase anterior în tehnologia motoarelor cu ardere internă
Profit.ro
Profit.ro
scris joi, 16:30

Mercedes-Benz investește mai mult decât planificase anterior în tehnologia motoarelor cu ardere internă, inclusiv 14 miliarde de euro anul acesta la mașinile sale de pasageri, a afirmat directorul general al grupului german, Ola Kaellenius, într-un interviu acordat publicației Wirtschaftswoche, transmite agenția Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Producătorul de mașini premium investește în fabrici, în activități de cercetare-dezvoltare (R&D), revizuind grupul motopropulsor la automobilele sale hibride, astfel încât “să poată fi folosite și în următorul deceniu”, a declarat Kaellenius. Acesta a explicat că au fost majorate semnificativ cheltuielile pentru îmbunătățirea versiunii modelului de vârf S-Class echipat cu motor cu ardere internă, care va fi lansat la mijlocul lui 2026, scrie Agerpres.

ULTIMA ORĂ Gazele se scumpesc de la 1 iulie. Cu cât cresc facturile CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Gazele se scumpesc de la 1 iulie. Cu cât cresc facturile

“Motoarele noastre vor fi întotdeauna la cel mai ridicat nivel tehnologic. În caz contrar, am fi nevoiți să renunțăm brusc la afacerea noastră cu motoare cu ardere internă în 2027/28,” a adăugat șeful Mercedes.

Acesta anunțase în februarie că va îmbunătăți mașinile cu motoare cu ardere internă, pe fondul cererii mai reduse pentru vehicule electrice (EV).

De mult timp compania avea ca obiectiv să vândă mașini complet electrice până în 2030, “unde permit condițiile de pe piață”, dar Kaellenius a precizat recent că se așteaptă acum ca doar 50% din vânzări să fie vehicule electrificate, inclusiv hibride, până în 2030.

viewscnt
Afla mai multe despre
mercedes-benz
investitii