Lufthansa a redus pentru a doua oară ținta de profit

Lufthansa a redus pentru a doua oară ținta de profit
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 iul 2024

Deutsche Lufthansa și-a redus pentru a doua oară estimările privind câștigurile pentru 2024 și a emis un avertisment de profit pentru al doilea trimestru, deoarece una dintre cele mai importante companii aeriene europene se confruntă cu randamente scăzute și cu probleme operaționale, transmite Reuters.

Avertismentul subliniază îngrijorările cu privire la un trimestru mai slab sub așteptări pentru companiile aeriene, deoarece acestea se confruntă cu costurile ridicate ale forței de muncă și de operare, precum și cu veniturile medii slabe pe pasager din cauza presiunii asupra prețurilor biletelor, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
VIDEO&FOTO Turcii aduc mai mulți muncitori pentru defrișări pe Valea Oltului. Ce se întâmplă cu lemnul CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Turcii aduc mai mulți muncitori pentru defrișări pe Valea Oltului. Ce se întâmplă cu lemnul

Lufthansa se așteaptă pentru 2024 la un câștig ajustat înainte de dobânzi și impozite (EBIT) între 1,4 miliarde de euro (1,5 miliarde de dolari) și 1,8 miliarde, în scădere față de ținta anterioară de aproximativ 2,2 miliarde.

EBIT-ul ajustat al grupului în al doilea trimestru a scăzut cu mai mult de o treime, la 686 de milioane de euro. Compania raportează rezultatele trimestrului al doilea pe 31 iulie.

”Va fi lansat un program cuprinzător de redresare”, care afectează marca Lufthansa și transportatorul regional Cityline, a spus compania, adăugând că marca sa de bază a fost afectată în mod special de tendințele negative ale pieței.

”O scădere legată de piață a randamentelor în toate regiunile de trafic – în special în Asia – a avut un impact negativ”, se arată într-un comunicat al companiei.

Lufthansa a emis un avertisment de profit pentru primul său trimestru în aprilie, pe fondul creșterii cheltuielilor legate de grevă. De asemenea, a citat ”ineficiențe în operațiunile de zbor” ale Lufthansa și Cityline și întârzierile livrărilor de avioane.

Alți transportatori, inclusiv Ryanair, au avertizat cu privire la o creștere mai lentă a prețurilor biletelor decât se așteptau, Air France-KLM afirmând în primul său trimestru că se confruntă cu costuri unitare mai mari.

viewscnt
Afla mai multe despre
lufthansa
profit