HARTĂ Start la alternativa DN1

HARTĂ Start la alternativa DN1
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 mai 2024

Au început lucrările la șoseaua care ar trebui să preia din traficul de pe veșnic aglomerata Vale a Prahovei, un drum județean care va duce la Brașov, prin Munții Baiului.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Termenul de execuție este de 3 ani și jumătate.

FOTO Renault a deschis comenzile pentru Noul Master, inclusiv în România. Cu ce preț vinde mașina CITEȘTE ȘI FOTO Renault a deschis comenzile pentru Noul Master, inclusiv în România. Cu ce preț vinde mașina

Teoretic, șantierul are drept scop modernizarea drumului județean 102 I. În realitate, pe aici nu se mai circulă de ani buni, arată Știrile Pro TV

Porțiunea care trebuie refăcută are 25 de kilometri, iar la finalul lucrărilor vom putea merge de la Câmpina, pe Valea Doftanei, până la Săcele, unde vom intersecta drumul național 1A

Drumul este proiectat pentru o viteză de circulație de 50 de km/h. Va avea o singură bandă pe sens, cu lățimea de 3 metri. Nu va putea susține camioane grele, deci va fi folosit mai mult de localnici și de turiști. De altfel, străbate un peisaj fabulos, prin Munții Baiului și urcă până la aproape 1.300 de metri altitudine.

Valoarea întregului proiect este de aproape 650 de milioane de lei, din care peste 480 de milioane costă construcția. Banii vin de la bugetul de stat, prin Compania Națională de Investiții.

Autoritățile din Prahova și Brașov, județe străbătute de acest drum, și-au asumat sarcina exproprierilor. Deocamdată, nu este rezolvată, spun proprietarii terenurilor.

Un nou test de 5 stele EuroNCAP pentru două mașini din China CITEȘTE ȘI Un nou test de 5 stele EuroNCAP pentru două mașini din China

Contractul pentru modernizarea și reabilitarea Drumului Județean 102 I Valea Doftanei, județul Prahova - Brădet, județul Brașov, a fost semnat în martie 2023.

„Mă bucur că un proiect început în 1985 ajunge astăzi să fie transpus în realitate și vorbim despre un tronson de drum care va trece Carpații și va reuși să lege subul țării de centrul țării, un proiect foarte important pentru noi toți. Sigur că are relevanță foarte mare pentru localitățile de pe Valea Doftanei, pentru cetățenii din acest perimetru pentru că, pe de o parte asigură fluidizarea traficului, de cealaltă parte asigură oportunități atât economice, cât și turistice. Este un proiect pe care îl vom realiza cu bani de la bugetul de stat. Este unul dintre proiectele cele mai importante pe care le va desfășura Ministerul Dezvoltării, prin CNI, și are ca obiect infrastructura rutieră”, a afirmat premierul de atunci, Nicolae Ciucă, la semnarea contractului.

Pe 23 februarie 2023, Guvernul a aprobat, la propunerea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA), indicatorii tehnico-economici pentru reabilitarea și modernizarea DJ 102I, Valea Doftanei (județul Prahova) - Brădet (județul Brașov).

Conform MDLPA, reabilitarea și modernizarea drumului județean va fi realizată între km 37+620 și km 63+256,08, pe o lungime totală de 25,6 km, iar traseul se împarte în două tronsoane.

Prin urmare, tronsonul 1 se află pe raza județului Prahova, între km 37+620 și km 50+820,38 (limita județului Brașov), în lungime de 13,2 km, iar tronsonul 2 - pe raza județului Brașov, între km 50+820,38 și km 63+256,08, în lungime de 12,4 km.
 

HARTĂ Start la alternativa DN1
viewscnt
Afla mai multe despre
dn1
sacele
drum