Grampet deschide cel mai mare terminal de transbordare a produselor agricole din Europa, la frontiera cu Ucraina

Grampet deschide cel mai mare terminal de transbordare a produselor agricole din Europa, la frontiera cu Ucraina
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 mai 2024

Grupul Grampet, controlat de omul de afaceri Gruia Stoica, va deschide cel mai mare terminal de transbordare a produselor agricole din Europa.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Investiția, indicată la 10 milioane euro, a fost realizată în Dornești (județul Suceava), la frontiera cu Ucraina.

4 aspecte importante de luat în considerare atunci când alegeți un ERP pentru hoteluri și restaurante CITEȘTE ȘI 4 aspecte importante de luat în considerare atunci când alegeți un ERP pentru hoteluri și restaurante

Noul complex de la Dornești va permite transportul a 240.000 de tone de cereale și produse agricole lunar, devenind astfel un punct strategic în fluidizarea traficului de mărfuri până în portul Constanța.

Terminalul de la Dornești, primul operat de Grup Feroviar Român și al cincilea de Grampet Group, este proiectat să funcționeze permanent.

În februarie 2021, Grampet a lansat operațiunile Train Hungary – Sucursala Ljublijana, în Slovenia, extinzându-și astfel activitatea diviziei de transport feroviar de marfă la zece țări din regiune, respectiv Bulgaria (2004), Ungaria (2005), Republica Moldova și Germania (2010), Austria și Slovacia (2012), Croația (2016), Serbia (2018), Grecia (2019) și Slovenia (2021). În contextul reconfigurării lanțurilor de aprovizionare la nivel global și al planurilor de infrastructură uriașe anunțate în Europa, Grupul a anunțat că își menține planurile de extindere în alte țări din regiune, respectiv Macedonia, Muntenegru, Cehia, Belgia și Țările de Jos. 

Cum ajută un copil de 4 ani dezvoltarea unui business online CITEȘTE ȘI Cum ajută un copil de 4 ani dezvoltarea unui business online

Grampet este cel mai mare grup feroviar și operator logistic privat din România și din Europa Centrală și de Sud-Est.

viewscnt
Afla mai multe despre
grampet
gruia stoica
slovenia