FOTO & VIDEO Ford lansează noul Capri, al doilea SUV electric fabricat în Europa. Care este prețul cu Rabla Plus

FOTO & VIDEO Ford lansează noul Capri, al doilea SUV electric fabricat în Europa. Care este prețul cu Rabla Plus
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 10 iul 2024

Ford Capri este numele pe care îl va purta SUV-ul Coupe pe care marca l-a prezentat în premieră și îl va produce în uzina din Koln, începând de anul viitor, alături de noul Explorer. Modelul a fost prezentat în premieră și poate fi deja comandat.

Dezvoltat pe platforma MEB de la Volkswagen, având o serie de elemente comune, tren de rulare, baterie, motorizări, cu VW ID.5, noul Ford Capri a fost dezvăluit de constructorul american într-un moment în care piața de mașini electrice nu se simte prea confortabil.

Urmărește-ne și pe Google News
HARTĂ O nouă centură rutieră în România - gata de inaugurare CITEȘTE ȘI HARTĂ O nouă centură rutieră în România - gata de inaugurare

Ford Capri va completa oferta de automobile electrice pe care compania și-a planificat-o pentru Europa, alături de Mustang Mach-E, produs în Europa, Explorer, produs la Koln, și Puma, produs la Craiova. Lângă ele vor fi oferite și vehiculele comerciale ușoare, începând cu Tourneo și Transit Courier, produse de asemenea la Craiova.

Designul propus de Ford pentru noul Capri are unele linii și proporții ce amintesc de celebrul coupe de acum aproximativ 60 de ani și care s-a vândut cu succes timp de două decenii, însă diferențele sunt majore în primul rând la nivel de arhitectură, primul fiind un simplu coupe, cu două uși, cel de acum fiind un SUV cu linii coupe.

Restricții de circulație pe toate drumurile naționale din județele Buzău, Galați, Brăila și Vrancea CITEȘTE ȘI Restricții de circulație pe toate drumurile naționale din județele Buzău, Galați, Brăila și Vrancea

Culorile propuse la lansare, Vivid Yellow și Blue My Mind, amintesc și ele de vechiul Capri, pentru nostalgicii acestuia.

FOTO & VIDEO Ford lansează noul Capri, al doilea SUV electric fabricat în Europa. Care este prețul cu Rabla Plus

Din punct de vedere al performanțelor dinamice, Ford anunță o autonomie de 627 km, pentru versiunea cu tracțiune spate Extended Range, cu 286 CP, având la bază o baterie de 77 kWh, similară cu cea de pe modelele VW. Aceasta permite încărcarea de la 10 la 80% în 28 de minute, la o stație DC.

Duster a devenit cel mai vândut automobil din România. Sandero, Spring și Jogger, în cădere CITEȘTE ȘI Duster a devenit cel mai vândut automobil din România. Sandero, Spring și Jogger, în cădere

În versiunea cu autonomie extinsă, cu un motor de 286 CP pe puntea spate, Capri poate parcurge peste 620 km cu o singură încărcare, iar bateria de 77 kWh se poate încărca de la 10 la 80% în doar 28 de minute.

Pe versiunea AWD, care utilizează două motoare, este oferită o baterie de 79 kWh, iar puterea maximă ajunge la 340 CP.

VIDEO Dacia Duster 3 a obținut trei stele la testele de siguranță EuroNCAP CITEȘTE ȘI VIDEO Dacia Duster 3 a obținut trei stele la testele de siguranță EuroNCAP

La interior, descrierea vorbește despre ”o atmosferă minimalistă și digitală”, având materiale moi la atingere și scaune față sculptate dintr-o singură piesă. Sistemul de afișaj are în spate SYNC Move, cea mai evoluată versiune a sistemului de oeprare Ford, beneficiind de un display de 14,6 inci culisant și conectare fără fir pentru Android Auto și Apple Car Play.

FOTO & VIDEO Ford lansează noul Capri, al doilea SUV electric fabricat în Europa. Care este prețul cu Rabla Plus

În echiparea de serie au fost incluse acces și pornire fără cheie, scaune față și volan încălzite, control al climatizării cu două zone și scaun al șoferului cu funcție de masaj și memorie.

VIDEO Imagini din dronă cu defrișările de pe Valea Oltului, care au blocat traficul CITEȘTE ȘI VIDEO Imagini din dronă cu defrișările de pe Valea Oltului, care au blocat traficul

Capri oferă un spațiu de încărcare de până la 572 de litri, o podea reglabilă pentru portbagaj, o MegaConsolă de 17 litri în cotiera față în care încape chiar și un laptop, dar și un spațiu secret și securizat pentru depozitare, denumit Private Locker.

Pachetul tehnologic include 12 senzori ultrasonici, 5 camere și 3 radare care susțin sisteme avansate de asistență, printre care Assisted Lane Change și Clear Exit Warning.

Investiție în modernizarea Aeroportului \ CITEȘTE ȘI Investiție în modernizarea Aeroportului "Henri Coandă"

Ford a anunțat și prețurile pentru România, cu finanțare prin Rabla Plus: 41.900 de euro pentru Capri Extended Range cu tracțiune spate și 286 CP. Cei care dorescă să comande mașina o pot face deja pe site-ul Ford.

FOTO & VIDEO Ford lansează noul Capri, al doilea SUV electric fabricat în Europa. Care este prețul cu Rabla Plus
viewscnt
Afla mai multe despre
ford capri
ford electric
preturi capri