FOTO Noi imagini cu viitorul SUV VW Tayron, înlocuitorul lui Tiguan AllSpace

FOTO Noi imagini cu viitorul SUV VW Tayron, înlocuitorul lui Tiguan AllSpace
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris astăzi, 07:30

Volkswagen se pregătește de o schimbare importantă în gama sa de SUV-uri, acolo unde Tiguan AllSpace, versiunea cu ampatament lung a popularului model, va fi înlocuită de Tayron.

Volkswagen continuă tradiția numelor care încep cu T și pregătește lansarea unui model complet nou, în luna octombrie. Este vorba despre Tayron (da, seamănă destul de mult cu Taycan de la Porsche), un SUV aflat în partea superioară a clasei compacte, fiind mai mic decât Touareg, care va lua locul în gamă lui Tiguan AllSpace.

Urmărește-ne și pe Google News

Volkswagen a publicat o serie de fotografii din ce în ce mai explicite cu detalii ale viitorului model, însă va trebui să așteptăm până pe 9 octombrie pentru a avea imaginea completă a acestui puzzle creat de constructorul german din fotografii.

Evenimente

30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Black Sea Oil &Gas, D&B David și Baias, Electrica Furnizare, eon, Premier Energy, Raiffeisen Bank, Transgaz
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum - Crizele sanitare și reziliența sistemului medical românesc - Ediția a XIV-a. Parteneri: Bristol Myers Squibb, Crisia Farm, UCB
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: ARB, BCR, BRD, Garanti BBVA
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank

Deocamdată, informațiile tehnice sunt puține, deși nu sunt așteptări pentru surprize, nici în privința platformei (MQB Evo, aceeași de pe Tiguan), nici în privința motoarelor (TSI).

Tayron a fost lansat pentru prima dată în China, în 2018, fiind destinat, la acel moment, doar pieței locale. Ulterior, odată cu startul programului noii generații Tiguan, conducerea companiei a decis ca versiunea AllSpace să se desprindă de SUV-ul compact, pentru a putea beneficia de o imagine mai puternică. Ca și Tiguan AllSpace, Tayron va fi un SUV cu 7 locuri, cu o lungime de aproximativ 4,60 metri, ceea ce înseamnă că va fi, cel puțin din punct de vedere al segmentului în care se poziționează concurent cu Dacia Bigster, între cele două fiind, evident, o diferență uriașă de preț.

Singurele detalii comunicate până acum oficial de VW sunt cele legate de luminile IQ.Light HD, cu funții interactive, și de logo-urile de pe caroserie, luminate cu LED-uri.

Alianța Renault – Nissan devine istorie, pas cu pas. Grupul Renault a vândut încă 5% din Nissan CITEȘTE ȘI Alianța Renault – Nissan devine istorie, pas cu pas. Grupul Renault a vândut încă 5% din Nissan

Tayron va fi produs, la fel ca AllSpace, în uzina principală a VW, în Wolfsburg, Germania, pentru piața din Europa, în paralel cu uzinele din China și SUA, unde sunt asamblate versiunile destinate acestor piețe. În SUA, Tayron va fi vândut sub numele Tiguan, având în vedere faptul că pe această piață VW nu are în gamă decât Tiguan cu ampatament lung.

Premiera mondială a lui Tayron va avea loc în cadrul unui eveniment al grupului VW, înainte de debutul salonului auto din Paris, unde mașina va fi expusă pentru prima dată în fața publicului. Prețul așteptat pentru noul model este unul apropiat de cel al modelului pe care îl înlocuiește de aproximativ 40.000 de euro pentru cea mai ieftină versiune, cu motorizări și echipări care depășesc 60.000 de euro.

FOTO Noi imagini cu viitorul SUV VW Tayron, înlocuitorul lui Tiguan AllSpace

FOTO Noi imagini cu viitorul SUV VW Tayron, înlocuitorul lui Tiguan AllSpace

FOTO Noi imagini cu viitorul SUV VW Tayron, înlocuitorul lui Tiguan AllSpace

FOTO Noi imagini cu viitorul SUV VW Tayron, înlocuitorul lui Tiguan AllSpace
viewscnt
Afla mai multe despre
vw tayron
tiguan
bigster
foto tayron