FOTO Încă un incident implicând un avion Boeing. O aeronavă a companiei United Airlines și-a pierdut o roată la decolare

FOTO Încă un incident implicând un avion Boeing. O aeronavă a companiei United Airlines și-a pierdut o roată la decolare
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 iul 2024

Încă un zbor cu peripeții pentru un avion Boeing a avut loc în Statele Unite: o roată a trenului principal de aterizare al unui Boeing 757-200 aparținând United Airlines Holdings Inc. s-a desprins după decolare. Incidentul este similar cu cel care a implicat, în luna martie, tot o aeronavă Boeing aparținând aceleiași companii, ceea ce a declanșat o anchetă a National Transportation Safety Board (NTSB) din SUA, autoritatea federală în materie de transporturi, relatează Le Figaro.

Aeronava de luni transporta 174 de pasageri și șapte membri ai echipajului. Aceasta a decolat din Los Angeles la ora locală 7.16 și a aterizat pe Aeroportul Internațional Denver la ora 10.10, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Mercedes-Benz pune frână planurilor privind bateriile CITEȘTE ȘI Mercedes-Benz pune frână planurilor privind bateriile
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Anvelopa a fost găsită în Los Angeles, a declarat United, fără a oferi detalii suplimentare.

Compania a declarat că a lansat o investigație privind incidentul.

Nicio persoană nu a fost rănită, potrivit unui purtător de cuvânt al United Airlines.

FOTO Încă un incident implicând un avion Boeing. O aeronavă a companiei United Airlines și-a pierdut o roată la decolare

Boeing a acceptat luni să-și recunoască vinovăția, în legătură cu cele două accidente mortale din 2018 și 2019, ce au implicat modelul 737 Max. Ca parte a înțelegerii, compania va plăti o amendă de jumătate de miliard de dolari, va investi încă pe atât în procedurile de siguranță și va fi pusă sub supraveghere federală.

Luna trecută, Boeing a anunțat că investighează o nouă problemă de calitate la avionul său 787 Dreamliner, după ce a descoperit că sute de elemente de fixare au fost instalate incorect pe fuselajele unor aparate de zbor nelivrate, au spus două persoane familiare cu problema.

Recent, Departamentul de Justiție al SUA (DOJ) a anunțat că analizează posibilitatea de a urmări în justiție compania Boeing pentru două accidente mortale în care au fost implicate aeronavele sale 737 Max. Gigantul aviatic a încălcat termenii unui acord încheiat în 2021 care a protejat firma de acuzații penale legate de aceste incidente, a anunțat Departamentul de Justiției.

Boeing a negat că a încălcat acordul.

Accidentele – unul în Indonezia, în 2018, și altul în Etiopia, în 2019 – au ucis în total 346 de persoane.

Tesla deschide un nou showroom în România. „Veniți alături de noi!” CITEȘTE ȘI Tesla deschide un nou showroom în România. „Veniți alături de noi!”

Constructorul de avioane nu a reușit „să conceapă, să implementeze și să aplice un program de conformitate și etică pentru a preveni și detecta încălcările legilor americane privind frauda în toate operațiunile sale”, a mai precizat Departamentul.

Boeing a declarat că așteaptă cu nerăbdare oportunitatea de a răspunde Departamentului de Justiție și „consideră că a respectat termenii acestui acord”.

În cadrul acordului, Boeing a plătit o despăgubire de 2,5 miliarde de dolari (1,98 miliarde de lire sterline), în timp ce procurorii au fost de acord să ceară instanței să renunțe la o acuzație penală după o perioadă de trei ani.

DOJ a declarat că Boeing are termen până la 13 iunie pentru a răspunde acuzațiilor și că ceea ce a spus va fi luat în considerare atunci când va decide ce va face în continuare.

FOTO Cel mai mare Smart construit vreodată are 600 CP, 700 km autonomie și e mai lung decât Duster CITEȘTE ȘI FOTO Cel mai mare Smart construit vreodată are 600 CP, 700 km autonomie și e mai lung decât Duster

Rudele victimelor au cerut acțiuni penale împotriva companiei.

„Acesta este un prim pas pozitiv, iar pentru familii, un pas care a fost așteptat de mult timp. Dar trebuie să vedem acțiuni suplimentare din partea Departamentului de Justiție pentru a trage Boeing la răspundere”, a declarat într-un comunicat un avocat al familiilor victimelor, Paul G Cassell.

Boeing a continuat să se confrunte cu un control intens asupra siguranței aeronavelor sale după ce o ușă neutilizată s-a desprins de un nou 737 Max la scurt timp după decolare, în ianuarie, lăsând o gaură imensă în partea laterală a avionului.

Seria incidentelor negre pare să nu mai ia sfârșit pentru marca Boeing. Joi, un avion al constructorului american a fost implicat într-un accident pe aeroportul din Dakar, capitala Senegalului, 11 oameni fiind răniți.

Licitație lansată pentru modernizarea a încă 74,25 km de cale ferată CITEȘTE ȘI Licitație lansată pentru modernizarea a încă 74,25 km de cale ferată

Un avion aparținând producătorului american a fost nevoit să aterizeze la Istanbul fără roțile din față, după ce trenul de aterizare nu s-a deschis. Un Boeing 787-900 aparținând companiei aeriene franceze Air France a fost nevoit să se devieze ruta și să aterizeze de urgență la Iqaliuit, în nordul îndepărtat al Canadei, după ce a fost detectat un miros de ars în cabină.

În luna aprilie, un Boeing 767 și-a pierdut toboganul de urgență după decolare și se întoarce pe Aeroportul JFK la New York.

La începutul lunii trecute, Administrația Aviatică Federală a Statelor Unite (FAA) a anunțat că va declanșa o investigație după ce carcasa unui motor al unui avion Boeing 737-800 al companiei Southwest Airlines a căzut în timpul decolării din Denver și a lovit flapsul aripii.

În luna martie, un zbor al companiei United Airlines a fost deviat după ce avionul, construit de Boeing, a pierdut o roată în zbor.

Cel mai grav incident a avut loc în luna ianuarie. Un avion de pasageri a pierdut o parte din fuselaj în aer, fiind nevoit să aterizeze de urgență în statul american Oregon

viewscnt
Afla mai multe despre
boeing
avion
sua