FOTO Dacia a atins pragul de 1 milion de mașini cu motorizare mixtă benzină și GPL

FOTO Dacia a atins pragul de 1 milion de mașini cu motorizare mixtă benzină și GPL
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 iun 2024

Dacia a anunțat oficial că a atins o producție de 1.000.000 de automobile echipate cu motorizare mixtă benzină și GPL începând cu anul 2012.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Constructorul de automobile de la Mioveni este în momentul de față lider autoritar al pieței GPL la nivel european.

VIDEO O nouă centură rutieră, aproape de inaugurare CITEȘTE ȘI VIDEO O nouă centură rutieră, aproape de inaugurare

Dacia este singurul producător care propune, sub denumirea ECO-G, motorizări cu carburație mixtă benzină și GPL pe ansamblul gamei sale de modele termice.

În modul de funcționare pe GPL, modelele românești emit, în medie, cu 10% mai puțin CO2 comparativ cu cele echipate cu motorizări pe benzină echivalente.

TAROM lansează ofertele speciale de toamnă pentru destinații internaționale, începând de la 179 euro, pentru călătorii dus-întors CITEȘTE ȘI TAROM lansează ofertele speciale de toamnă pentru destinații internaționale, începând de la 179 euro, pentru călătorii dus-întors

Potrivit datelor publicate de constructorul român, la nivelul anului 2024, motorizările ECO-G reprezintă 35% din totalul vânzărilor mărcii pe piața din România. Modelul Logan deține cea mai mare pondere a comenzilor pentru motorizarea cu carburație mixtă (55%). Acesta este urmat de Sandero/Sandero Stepway (48%) și de Jogger (44%). Pe plan internațional, principalele piețe pentru gama Dacia ECO-G sunt Italia, Franța, Germania, Spania și Polonia, conform autopro.ro.

Cele un milion de vehicule ECO-G comercializate de Dacia din 2012 încoace au avut un impact ecologic favorabil. Practic, un milion de tone de CO2 nu au ajuns în atmosferă. Vorbim aici despre cantitatea de CO2 care este absorbită într-un an de o pădure cu suprafața orașului București. Calculul este făcut pentru 100.000 de kilometri parcurși de fiecare automobil în regim GPL.

FOTO Dacia a atins pragul de 1 milion de mașini cu motorizare mixtă benzină și GPL

viewscnt
Afla mai multe despre
dacia
masini