Ford a anunțat când începe producția noului SUV hibrid, pentru Europa, și câte mașini va produce

Ford a anunțat când începe producția noului SUV hibrid, pentru Europa, și câte mașini va produce
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 13 mai 2024

Decizia Ford a a-și schimba strategia de electrificare din Europa include lansarea unui nou SUV hibrid, care va fi produs în Spania, în uzina pe care compania o pregătește pentru un viitor model electric.

Ford Europe i-a anunțat pe angajații din Spania, de la uzina Almussafes, că un nou model destinat pieței europene, despre care șefii companiei au vorbit recent, va fi produs în această uzină pentru a acoperi cererea de mașini hibride din Europa. Startul producției va începe în 2027, până atunci urmând să fie pregătită fabrica pentru noul model.

Urmărește-ne și pe Google News
VIDEO Un autobuz cu 20 de pasageri a căzut de pe un pod și s-a scufundat în apă la Sankt Petersburg CITEȘTE ȘI VIDEO Un autobuz cu 20 de pasageri a căzut de pe un pod și s-a scufundat în apă la Sankt Petersburg

Conform informațiilor anunțate de sindicaliști, conducerea Ford i-a anunțat că vor fi produse 300.000 de automobile pe an, ceea ce înseamnă că așteptările companiei sunt ridicate, bazate pe o piață care a început să frâneze serios pe segmentul complet electric și să ceară tot mai mult mașini electrificate, respectiv hibride cu încărcare la priză (PHEV) și hibride clasice.

„În termeni de volum de muncă și ocupare a forței de muncă, noul model va garanta niveluri mai mari decât ceea ce ar însemna o platformă electrică astăzi”, au anunțat șefii Ford sindicaliștii din Spania.

FOTO Trenuri metropolitane lansate în mai multe orașe, cu bilete speciale CITEȘTE ȘI FOTO Trenuri metropolitane lansate în mai multe orașe, cu bilete speciale

Angajații au transmis că noile informații reprezintă o veste foarte bună pentru viitorul fabricii.

„Va fi un vehicul complet noi și va fi lansat la jumătatea anului 2027”, au mai transmis reprezentanții sindicatelor din uzina Ford, la finalul întâlnirii cu șefii constructorului american.

Toyota împarte cu toată lumea profitul record obținut, într-o manieră fără precedent. Angajații primesc cea mai mare majorare de salarii din ultimii 25 de ani CITEȘTE ȘI Toyota împarte cu toată lumea profitul record obținut, într-o manieră fără precedent. Angajații primesc cea mai mare majorare de salarii din ultimii 25 de ani

Fabrica Ford din Valencia a fost câștigătoare în momentul în care conducerea Ford Europe a decis să-și planifice rețeaua de producție pentru perioada următoare, în care și-a propus să treacă definitiv la propulsia electrică. Fabrica spaniolă a câștigat în fața uzinei din Saarlouis, Germania, care astfel a primit decizia de închidere.

În același timp, fabrica se află într-o perioadă dificilă, din cauza scăderii cererii de automobile de pe piața din SUA, unde este expediat SUV-ul Kuga, care a rămas singurul automobil asamblat la Valencia.

VIDEO Seria neagră continuă pentru Boeing: 11 răniți după ce un avion a ieșit de pe pistă la Dakar CITEȘTE ȘI VIDEO Seria neagră continuă pentru Boeing: 11 răniți după ce un avion a ieșit de pe pistă la Dakar

Jim Farley, șeful Ford Europe, a anunțat că un nou model, cu o platformă multi-energie, va fi produs în Spania, pentru a satisface cererea de automobile hibride din Europa. Ulterior, Farley a declarat că strategia de trecere la propulsia electrică în 2030 s-a schimbat și compania va vinde mașini cu combustie și după această dată.

viewscnt
Afla mai multe despre
ford suv
ford valencia
ford kuga