EXCLUSIV Planurile pentru România ale Endego, furnizor pentru giganții auto. A început campania de angajări

EXCLUSIV Planurile pentru România ale Endego, furnizor pentru giganții auto. A început campania de angajări
Emil Popescu
Emil Popescu
scris 22 aug 2024

Sucursala din România a companiei Endego, unul dintre cei mai importanți furnizori de servicii de inginerie și software din Polonia, având printre clienți giganți din industria auto precum Mercedes, Volkswagen, Audi și BMW, se va axa pe articole din industria auto, în special pe produse de iluminat, pentru clienți locali și internaționali, transmite, pentru Profit.ro, Gabriel Manole, director de inginerie și director pentru România al Endego.

Intrarea pe piața locală a companiei a fost anunțată recent de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

CONFIRMARE FOTO Copeland, preluată de Blackstone într-o tranzacție care evaluează afacerea la 14 miliarde de dolari, a intrat în România CITEȘTE ȘI CONFIRMARE FOTO Copeland, preluată de Blackstone într-o tranzacție care evaluează afacerea la 14 miliarde de dolari, a intrat în România
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

“Planurile de afaceri ale Endego au avut în vedere scalarea în mai multe zone geografice, iar deschiderea unei sucursale în România a fost o evoluție firească pentru noi. România oferă numeroase oportunități de creștere în sectoarele auto și software, cu companii locale și internaționale lider în domeniile lor. Acest lucru a fost în linie cu obiectivul de afaceri al companiei noastre”, spune Gabriel Manole (foto).

EXCLUSIV Planurile pentru România ale Endego, furnizor pentru giganții auto. A început campania de angajări

Filiala va avea sediul la Iași, oraș care oferă acces la ingineri și programatori valoroși și este văzut ca un centru de inovare pentru regiune.

VIDEO - ANUNȚ Va începe reconstrucția Planșeului Unirii. Piața Unirii, în pericol de prăbușire CITEȘTE ȘI VIDEO - ANUNȚ Va începe reconstrucția Planșeului Unirii. Piața Unirii, în pericol de prăbușire

“Sectorul IT robust din România ne permite să creăm o echipă puternică axată pe produse din industria auto, în special pe produse de iluminat, care să deservească clienți locali și internaționali. Având în vedere cunoștințele și experiența noastră extinsă în produsele din industria automotive (în special cele pentru iluminat exterior), suntem încrezători că vom oferi un set complet de servicii de inginerie”, detaliază reprezentantul companiei, care a ocupat în ultimii aproape 20 de ani funcții de management în cadrul grupului german Continental.

În România, Endego se va concentra în privința echipei atât pe dezvoltarea de software și sisteme, cât și pe dezvoltarea de electronice, respectiv de produse pentru iluminat.

FOTO Lanțul românesc Happy Cinema se extinde. Primul cinematograf deschis în capitală, în ultimii 5 ani CITEȘTE ȘI FOTO Lanțul românesc Happy Cinema se extinde. Primul cinematograf deschis în capitală, în ultimii 5 ani

Endego este astfel în căutarea de dezvoltatori software, experți și specialiști în electronică, inginerie de sistem și management de proiect, de la juniori la început de carieră la seniori cu peste 30 de ani în industrie.

Numărul exact de poziții nu este stabilit, depinzând de evoluția industriei auto și de proiectele obținute.

Răspunzând unei întrebări privind obiectivele de vânzări și profitabilitate pentru 2024 și 2025, Manole a arătat că, deși compania își propune să continue creșterea constantă din ultimul an, este conștientă - având în vedere situația actuală de pe piața auto europeană - de faptul că acum condițiile de piață sunt mai prudente și așteaptă în consecință evoluțiile ulterioare.

Prognoză oficială: Numărul de mașini din București se va apropia de cel al locuitorilor în circa 10 ani CITEȘTE ȘI Prognoză oficială: Numărul de mașini din București se va apropia de cel al locuitorilor în circa 10 ani

Endego furnizează soluții personalizate pentru o gamă largă de industrii, de la auto și aerospațial până la produse energetice și de uz casnic.

Prezentă pe piață de 12 ani, compania a fost implicată până acum în peste 600 de proiecte internaționale, inclusiv pentru clienți precum Mercedes, Volkswagen, Audi sau BMW.

Cu sediul central în Cracovia, Endego are mai multe locații în Polonia și un birou în Munchen, Germania.

FOTO Fabrica de ambalaje Exonia a investit 2,5 milioane euro în ”cea mai performantă și scumpă linie tehnologică din lume” CITEȘTE ȘI FOTO Fabrica de ambalaje Exonia a investit 2,5 milioane euro în ”cea mai performantă și scumpă linie tehnologică din lume”

În 2018, Abris - unul dintre cei mai mari administratori de fonduri de investiții din Europa Centrală și de Est - a achiziționat pachetul majoritar de acțiuni al Endego.

Abris Capital Partners controlează în România mai multe companii, precum Dentotal, preluat de la o familie de medici stomatologi cu investiții și în turism, Global Technical Group, unul dintre cei mai mari integratori de tehnologie din România, și Pehart Tec Grup, producător de hârtie.

viewscnt
Afla mai multe despre
endego
masini
auto