Elon Musk concediază doi directori Tesla și pregătește alte sute de concedieri

Elon Musk concediază doi directori Tesla și pregătește alte sute de concedieri
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 1 mai 2024

Elon Musk, șeful Tesla, a concediat doi directori importanți, din departamente diferite, dar plănuiește alte noi concedieri, în departamentele celor demiși.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

VEZI AICI ȘI Lupta unei românce, avertizor de integritate la Tesla, cu Elon Musk. „Mi-aș dori să aibă decența să-și ceară scuze”

Elonu Muska a trimis un e-mail adresat angajaților prin care anunță că au fost demiși Rebecca Tinucci, director al diviziei Supercharger, care se ocupă de rețeaua de încărcare, și Daniel Ho, șeful programului de vehicule noi. În plus, angajații celor două departamente, cel puțin 500 de persoane, vor fi și ele concediate. Un alt departament care urmează să fie demis este cel condus de Rohan Patel, care se ocupă de relațiile publice ale Tesla.

VIDEO Guvernul construiește un pod rutier peste râul Tisa. Cel mai mare șantier deschis în Maramureș după 1990 CITEȘTE ȘI VIDEO Guvernul construiește un pod rutier peste râul Tisa. Cel mai mare șantier deschis în Maramureș după 1990

Informațiile au fost publicate de The Information, care citează surse din interiorul companiei care au oferit conținutul e-mail-ului trimis de Elon Musk angajaților.

„Sperăm că aceste măsuri arată clar că trebuie să rămânem absolut duri atunci când vine vorba de reducerea personalului și a costurilor”, spune Musk în mesajul trimis, potrivit „The Information”.

EXCLUSIV Scădere drastică la vânzările de electrice pentru Grupul Renault CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Scădere drastică la vânzările de electrice pentru Grupul Renault

Tesla trece printr-o perioadă mai puțin fericită, cauzată de scăderea vânzărilor și de diminuarea severă a profitului companiei, pe primul trimestrul al acestui an. Elon Musk a anunțat concedieri în companie, pentru aproximativ 10% din angajați, iar presa a scris că numărul celor care vor părăsi compania ar putea fi mult mai mare, inclusiv în uzina din Europa.

Elon Musk a reușit să convingă investitorii că va transforma Tesla într-o companie de Inteligență Artificială, astfel că investițiile prioritare în viitor vor fi în vehicule autonome, care să funcționeze ca robotaxi, dând de înțeles că ar fi posibil ca planurile privind lansarea unui vehicul nou, cu preț accesibil, să fie abandonate.

viewscnt
Afla mai multe despre
elon musk
tesla
concedieri directori tesla