Efectele nedorite ale platformelor comune: rechemare simultană pentru cinci modele ale grupului Stellantis

Efectele nedorite ale platformelor comune: rechemare simultană pentru cinci modele ale grupului Stellantis
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris astăzi, 07:38

O rechemare cauzată de o piesă defectă la direcție a stat la baza a cinci campanii de rechemare pentru tot atâtea modele aparținând grupului Stellantis. Este vorba despre mașini de la Peugeot, Opel, Fiat și DS.

O mică defecțiune a sistemului de asistență a servo-direcției pentru modelele DS3 Crossback, Fiat 600, Opel Corsa, Opel Mokka și Peugeot 208, ar putea conduce la blocarea volanului în timpul rulării, potrivit descrierii din sistemul european de alerte.

Urmărește-ne și pe Google News
FOTO Șantierul naval Damen Galați construiește primul portavion de drone din Europa CITEȘTE ȘI FOTO Șantierul naval Damen Galați construiește primul portavion de drone din Europa
Evenimente
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania

Cauza este citată de documentația de rechemare pentru toate aceste modele și face referire la o posibilă fisură care apare la motorul servo-direcției. Desprinderea componentelor de plastic din interiorul servodirecției este cea care poate sta la originea blocării direcției, cu efecte majore, accidente și răniri ale pasagerilor.

Mașinile vizate de rechemare au fost produse între 12 aprilie și 05 iunie 2024, ceea ce înseamnă că defecțiunea a fost depistată timpuriu și remediată în producție la fel de repede. Campania a demarat pe 11 septembrie, urmând ca proprietarii acestor mașini să fie informați de dealerii acestor mărci pentru a se prezenta în service unde defecțiunea este remediată.

FOTO Un VW ID.7 a reușit să parcurgă 800 de km cu o singură încărcare, cu un consum mai mic decât Dacia Spring CITEȘTE ȘI FOTO Un VW ID.7 a reușit să parcurgă 800 de km cu o singură încărcare, cu un consum mai mic decât Dacia Spring

Din fericire, numărul de vehicule menționate de sistemul de alerte este redus, respectiv 7.292 mașini, pentru toate cele patru mărci, respectiv cinci modele, cel puțin la data la care Franța și Italia au introdus alerta în rețeaua europeană. Mașinile sunt produse în uzine diferite, în Slovacia, Spania sau Franța.

Rechemarea scoate în evidență efectele nedorite ale utilizării platformelor comune pe o plajă largă de mărci și modele, pe lângă avantajele reducerii costurilor de producție.

viewscnt
Afla mai multe despre
rechemare stellantis
opel
peugeot
fiat