Contractul pentru construirea unui pod în județul Argeș, scos la licitație pentru a treia oară. De aproape un an și jumătate, Consiliul Județean nu a primit nicio ofertă considerată admisibilă

Contractul pentru construirea unui pod în județul Argeș, scos la licitație pentru a treia oară. De aproape un an și jumătate, Consiliul Județean nu a primit nicio ofertă considerată admisibilă
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 aug 2024

Consiliul Județean Argeș scoate la licitație contractul pentru construirea unui pod pe un drum județean, fiind pentru a treia oară în aproape un an și jumătate când se anunță procedură de achiziție publică pentru lucrarea a cărei valoare depășește 28 de milioane de lei. Anterior, niciuna dintre ofertele depuse nu a fost considerată admisibilă, iar procedura a fost contestată și la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC), dar și în justiție.

Obiectivul de investiții pentru care Consiliul Județean Argeș a inițiat, pentru a treia oară, procedura de achiziție publică pentru obiectivul de investiții este „Pod pe DJ 703H Curtea de Argeș (DN 7C) - Valea Danului - Cepari”, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
România și Ungaria vor construi o nouă cale ferată CITEȘTE ȘI România și Ungaria vor construi o nouă cale ferată
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Documentația tehnică în vederea inițierii unei noi proceduri de achiziție publică a fost înaintată în data de 20 august, anunță, CJ Argeș.

De fiecare dată când a încercat atribuirea contractului, autoritatea județeană a constatat că ofertele nu sunt admisibile.

„În aprilie 2023 a fost inițiată prima procedură pentru achiziția publică “Servicii de proiectare (inclusiv asistență tehnică din partea proiectantului) și Execuție lucrări”. Având în vedere că nu a fost depusă nicio  ofertă admisibilă, procedura a fost anulată. În luna decembrie 2023 a fost inițiată a doua procedură de achiziție publică, procedură care a fost suspendată până la soluționarea contestației înregistrată la C.J. Argeș și la CNSC. În luna februarie 2024, CNSC a decis respingerea contestației ca nefondată. Contestatarul a atacat Decizia CNSC prin depunerea unei plângeri la Curtea de Apel Pitești. În data de 17.04.2024 a fost reluată procedura de atribuire, având termenul limită pentru primirea ofertelor de 29.04.2024. Având în vedere că nu a fost depusă nicio ofertă admisibilă, procedura a fost anulată în data de 12.07.2024”, precizează instituția.

Obiectivul de investiții este finanțat prin Programul  Național de Dezvoltare Locală –PNDL II, cu o valoare totală de 28.131,65 mii lei din care: buget de stat 16.830,77 mii lei  și buget local 11.300,88 mii lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
pod
arges