Producătorul de componente auto Continental, unul dintre liderii industriei de tehnologie pentru autovehicule, își va extinde facilitățile de producție din Sibiu, în urma unei investiții noi, care va fi dedicată producției de sisteme pentru conducerea autonomă.
Un nou modul de producție, pe o suprafață de 15.000 de metri, care va include zonă de logistică, birouri, infrastructură IT plus cantină și grădiniță, va fi construit în Sibiu, în cadrul fabricii Continental care funcționează în Zona Industrială Vest a orașului. Modulul 7 al uzinei Continental va genera și noi locuri de muncă, iar lucrările sunt planificate să înceapă în 2023.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Noul modul va fi destinat producției de sisteme de conducere autonomă, sisteme de conectivitate și alte soluții de mobilitate pentru partenerii din industria auto de la nivel global.
Continental Sibiu a început și extinderea grădiniței destinate copiilor angajaților, care cuprinde o creșă și o grădiniță, având costurile de funcționare subvenționate de companie parțial. Grădinița urmează să crească la peste 1000 de metri pătrați, cu 8 clase, loc de joacă exterior, cabinet medical și alte spații. După extindere vor fi disponibile până la 160 de locuri pentru copii.
Continental urmărește o creștere a producției și a numărului de angajați în perioada următoare, „în același ritm ca și în anii precedenți”, ca urmare a faptului că activitatea companiei este „într-o continuă dezvoltare”.
CITEȘTE ȘI Compania prin care familiile Porsche și Piech controlează VW Group și-a majorat profitulContinental a raportat în 2021 o cifră de afaceri de 33,8 miliarde de euro și având peste 190.000 de angajați în 58 de țări și piețe.
În România, Continental are activități pe toate cele trei domenii de activitate ale companiei, cu șase unități de producție și patru centre de inginerie, în Timișoara, Sibiu, Carei, Nădab și Iași. Compania are un centru de distribuție a anvelopelor în București. La finalul anului 2021, Continental România avea peste 17.500 de angajați, din care peste o treime reprezentată de ingineri și informaticieni. Investițiile din România se ridică la circa 2 miliarde de euro.