Compania chineză Changan intenționează să deschidă o fabrică în Europa și să vândă 300.000 de autovehicule până în 2030

Compania chineză Changan intenționează să deschidă o fabrică în Europa și să vândă 300.000 de autovehicule până în 2030
Profit.ro
Profit.ro
scris miercuri, 09:28

Compania auto chineză Changan va deschide anul acesta o filială în Europa pentru a analiza construirea unei fabrici pe Vechiul Continent, unde speră să vândă circa 300.000 de autovehicule până în 2030, a anunțat portalul local de știri economice Yicai, citat de agenția EFE.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Conform documentelor pentru investitori, Changan va lansa anul acesta în Europa mărcile sale electrice Deepal, Changan Qiyuan și Avatr, urmând să lanseze șase modele până în 2027. Compania, cu sediul în Chongqing (centru), a demarat anul trecut o strategie globală pentru dezvoltarea afacerilor sale internaționale și construirea de fabrici în străinătate, scrie Agerpres.

FOTO Start pentru trei noduri rutiere importante din Ilfov CITEȘTE ȘI FOTO Start pentru trei noduri rutiere importante din Ilfov

Dacă strategia sa pentru Europa se va baza pe mașinile electrice, planurile Changan în America Centrală și America de Sud vizează autovehiculele cu motor pe combustie, cu estimări de vânzări de circa 200.000 de unități până în 2030 și stabilind Mexic, unde a deschis o sucursală de vânzări în februarie, drept bază de pornire.

Aceste informații vin la numai o zi după ce Comisia Europeană a anunțat taxe suplimentare pentru autovehiculele electrice chineze, ceea ce, potrivit analiștilor, ar putea impulsiona deschiderea de fabrici în Europa de către producătorii auto chinezi, deoarece autovehiculele mărcilor străine care se produc local nu vor fi considerate importuri și nu vor fi supus acestor taxe.

Alte companii chineze din sector, precum SAIC, BYD sau Chery, au anunțat planuri pentru deschiderea de fabrici în Europa, în timp ce Leapmotor va utiliza fabricile Stellantis, care deține 51% a diviziei sale internaționale. 

viewscnt
Afla mai multe despre
changan
masini
china