Carlos Tavares: Fabricile Stellantis din Italia vor funcționa la capacitate maximă în 2030

Carlos Tavares: Fabricile Stellantis din Italia vor funcționa la capacitate maximă în 2030
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 iun 2024

Stellantis se așteaptă ca fabricile sale din Italia să funcționeze la capacitate maximă în 2030, în condițiile în care planurile pentru noi modele, inclusiv hibride, ar urma să sprijine producția, a anunțat directorul general Carlos Tavares, transmite Reuters.

Tavares a declarat că firma a prezentat sindicatelor planurile sale de producție până la începutul deceniului viitor și, în unele cazuri, dincolo de 2030. Totuși, el a criticat costul ridicat al energiei în Italia, scrie Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
FOTO Cupra lansează comenzile pentru cel de-al al doilea model electric al mărcii CITEȘTE ȘI FOTO Cupra lansează comenzile pentru cel de-al al doilea model electric al mărcii
Evenimente
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania

"Este destul de clar că nu sunt probleme legate de activitatea din Italia. Aici toate fabricile vor lucra la capacitate deplină în 2030", a afirmat Tavares, după întâlnirea cu sindicatele.

Stellantis are aproximativ 43.000 angajați în Italia.

Săptămâna trecută, compania a anunțat că va produce în Italia o versiune hibride a modelului Fiat 500 și SUV-ului Jeep Compass, pe fondul încetinirii vânzărilor de vehicule electrice (EV).

Stellantis, al treilea producător auto mondial, caută să-și îmbunătățească relațiile cu Guvernul italian, care deseori a criticat grupul că a redus producția în țară și produce unele modele Fiat și Alfa Romeo peste hotare.

Stellantis și Executivul de la Roma negociază un plan menit să restabilească producția grupului în țară la un milion de vehicule până la finalul deceniului, de la aproximativ 750.000 anul trecut.

Tavares a declarat că firma și Executivul italian împărtășesc "ambiția comună" de a produce în țară la un milion de vehicule, dar a adăugat că sunt necesari "un milion de clienți" pentru îndeplinirea acestui obiectiv. El a explicat că principala problemă a producției în Italia o reprezintă costul "total necompetitiv" al energiei.

viewscnt
Afla mai multe despre
carlos tavares
stellantis