Boeing îngheață angajările, analizează concedii fără plată pentru angajați, în timp ce greva de la fabricile din Seattle intră în a patra zi

Boeing îngheață angajările, analizează concedii fără plată pentru angajați, în timp ce greva de la fabricile din Seattle intră în a patra zi
Profit.ro
Profit.ro
scris marţi, 09:52

Boeing a declarat că îngheață angajările și cântărește concedii temporare neplătite, în următoarele săptămâni, pentru a gestiona costurile, deoarece o grevă a peste 30.000 de lucrători ai grupului, care construiesc avioane în fabrici de pe coasta de vest a SUA, a ajuns luni în a patra zi, transmite Reuters.

Boeing a adăugat că greva va afecta, de asemenea, cheltuielile pe lanțul său de aprovizionare, deoarece va înceta să emită majoritatea comenzilor de achiziție către furnizori, pentru programele 737, 767 și 777, afectate de oprirea activităților, a declarat angajaților directorul financiar Brian West, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
VIDEO&FOTO Austriecii de la PORR au adus o macara șenilată grea pentru viaductele autostrăzii Sibiu-Pitești. Avansează și în tunelurile \ CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Austriecii de la PORR au adus o macara șenilată grea pentru viaductele autostrăzii Sibiu-Pitești. Avansează și în tunelurile "Daniela, Alina, Carmen"
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

”Știu că aceste acțiuni vor crea o anumită incertitudine și îngrijorare. Această grevă ne pune în pericol recuperarea într-un mod semnificativ și trebuie să luăm măsurile necesare pentru a păstra numerarul și a ne proteja viitorul comun”, a scris West într-o scrisoare distribuită luni.

Măsurile Boeing de a proteja numerarul vin în momentul în care negociatorii companiei și ai sindicatelor urmează să reia marți discuțiile asupra unui contract de muncă.

Agențiile de rating au avertizat că oprirea producției ar avea un impact negativ asupra redresării producătorului de avioane, cu o grevă îndelungată care va pune sub presiune finanțele deja fragile ale Boeing.

Chiar înainte de grevă, Boeing se confrunta cu o criză de siguranță și producție declanșată de desprinderea în timpul zborului, a unui panou fix de ușă al unui avion 737 MAX aproape nou, în ianuarie, și are datorii de 60 de miliarde de dolari.

”Credem că o grevă prelungită ar fi costisitoare și dificil de absorbit, având în vedere poziția financiară deja tensionată a companiei. O grevă mai scurtă, de ordinul săptămânilor, ar fi probabil gestionabilă pentru Boeing și nu ar duce la o acțiune de rating negativ”, a spus S&P Global Ratings într-o notă de luni.

FOTO Renault confirmă lansarea în România a celei mai ieftine versiuni Symbioz. Prețul coboară periculos de mult, la nivelul unui Duster hibrid bine echipat CITEȘTE ȘI FOTO Renault confirmă lansarea în România a celei mai ieftine versiuni Symbioz. Prețul coboară periculos de mult, la nivelul unui Duster hibrid bine echipat

Asociația Internațională a Mașinilor și Lucrătorilor din Aeronautică (IAM), cel mai mare sindicat al Boeing, a votat săptămâna trecută cu o majoritate covârșitoare un contract care includea o creștere a salariului cu 25% pe o perioadă de patru ani, dar a eliminat un bonus anual de performanță.

viewscnt
Afla mai multe despre
boeing
greva
salarii