Boeing a încheiat un acord colectiv de muncă provizoriu, care include o majorare a salariilor angajaților cu 25%

Boeing a încheiat un acord colectiv de muncă provizoriu, care include o majorare a salariilor angajaților cu 25%
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 sep 2024

Boeing a declarat că a ajuns la un acord provizoriu cu un sindicat care reprezintă peste 32.000 de lucrători din regiunea de nord-vest a Pacificului din SUA, care include majorarea salariilor angajaților cu 25% și care ar putea ajuta la evitarea unei posibile greve paralizante din 13 septembrie, transmite Reuters.

Acordul, propus pe patru ani, care include o creștere generală a salariilor de 25% și un angajament de a construi următorul avion comercial în zona Seattle, este o victorie timpurie pentru noul CEO al Boeing Kelly Ortberg, care a preluat conducerea grupului luna trecută.

Urmărește-ne și pe Google News
CITEȘTE ȘI ANCHETĂ INS: Ce probleme cu locuințele au gospodăriile românești
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Acordul include, de asemenea, 12 săptămâni de concediu parental plătit, securitate sporită a locului de muncă, beneficii sporite de pensionare și alte beneficii. Ar trebui să fie aprobat joi de lucrătorii din fabricile Boeing de lângă Seattle și Portland, reprezentați de Asociația Internațională a Mașinilor și Lucrătorilor din Aeronautică (IAM), scrie News.ro.

"Ca parte a contractului, echipa noastră din regiunea Puget Sound va construi următorul avion nou al Boeing. Acesta ar merge împreună cu celelalte modele ale noastre emblematice, ceea ce înseamnă securitatea locului de muncă pentru generațiile viitoare", a declarat CEO-ul Boeing Commercial Airplanes, Stephanie Pope, într-un mesaj.

Acceptarea acordului ar asigura pacea muncii pentru Boeing într-un moment în care producătorul de avioane cheltuie bani și încearcă să ridice producția celui mai vândut avion, 737 MAX, la o rată țintă de 38 de avioane pe lună până la sfârșitul anului.

De asemenea, acordul ar evita o grevă care ar fi putut face din Boeing un punct focal în alegerile prezidențiale din 2024.

Boeing se confruntă cu o criză a calității și se confruntă cu controlul autorităților de reglementare și al clienților, după un incident din ianuarie când un panou fix de ușă al unui avion MAX al Alaska Air a explodat în timp ce avionul se afla în aer.

Deși sindicatul a cerut o majorare de 40% a salariilor în prima lor negociere completă cu Boeing din ultimii 16 ani, a obținut alte câștiguri semnificative, cum ar fi obținerea de progrese semnificative în siguranța și calitatea sistemului de producție.

viewscnt
Afla mai multe despre
boeing
salarii