BMW și-a revizuit estimările pe 2024 din cauza problemelor tehnice și cererii slabe din China

BMW și-a revizuit estimările pe 2024 din cauza problemelor tehnice și cererii slabe din China
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 sep 2024

Constructorul german de automobile premium BMW și-a revizuit estimările referitoare la marja de profit din 2024, arătând spre problemele tehnice care au dus la încetarea livrărilor de autoturisme precum și la cererea slabă persistentă de pe importanta piață chineză, transmite Reuters.

BMW se așteaptă în prezent ca în 2024 marja sa operațională să se situeze între 6% și 7%, în condițiile în care anterior miza pe una cuprinsă între 8% și 10%, transmite Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
FOTO Geely se lansează oficial în România cu modelul Coolray CITEȘTE ȘI FOTO Geely se lansează oficial în România cu modelul Coolray
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Imediat după acest anunț, cotația acțiunilor BMW a înregistrat o cădere de 8%, afectând și acțiunile rivalilor Mercedes-Benz, Volkswagen, Stellantis, Porsche Holding și Renault, care au înregistrat scăderi cuprinse între 4% și 5%.

BMW a precizat că revizuirea, în jos, a estimărilor se datorează, parțial, problemelor provocate diviziei sale automotive de încetarea livrărilor și rechemările la service care au legătură cu sistemele de frânare de tip IBS, care sunt furnizate de Continental.

În replică, Continental a dat publicității un comunicat de presă în care precizează că doar „o mică parte” din sistemele de frânare pe care le-a produs și furnizat BMW vor fi înlocuite din cauza defecțiunii unei componente electronice.

BMW a menționat și cererea modestă din China care îi afectează vânzările din această țară, alăturându-se altor producători de automobile care se confruntă cu dificultăți în a doua mare economie a lumii.

Producătorul bavarez se așteaptă de asemenea la o mică scădere a livrărilor sale, dar nu a oferit o cifră concretă, în condițiile în care anterior se aștepta la o creștere a livrărilor în 2024. Acțiunile tehnice care au legătură cu sistemele de frânare de tip IBS afectează peste 1,5 milioane de vehicule și vor genera costuri suplimentare de ordinul sutelor de milioane de euro în trimestrul al treilea, a adăugat compania.

viewscnt
Afla mai multe despre
bmw
china