Lufthansa este interesată preluarea unei participații în compania de stat airBaltic din Letonia

Lufthansa este interesată preluarea unei participații în compania de stat airBaltic din Letonia
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 sep 2024

Operatorul aerian german Lufthansa ia în considerare preluarea unei participații în compania de stat airBaltic din Letonia, înaintea Ofertei Publice Inițiale (IPO) derulate de airBaltic, au declarat pentru Reuters surse care au dorit să-și păstreze anonimatul.

În ultimii 20 de ani, industria aeriană din Europa s-a consolidat gradual dar rămâne fragmentată iar micii operatori aerieni naționali se luptă să concureze cu rivalii mai mari, scrie Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
FOTO Ford Puma Gen-E, dezvăluit fără camuflaj CITEȘTE ȘI FOTO Ford Puma Gen-E, dezvăluit fără camuflaj
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Lufthansa își evaluează opțiunile dar este în stadiul preliminar al analizei, au precizat sursele.

Un purtător de cuvânt al companiei a afirmat că firma nu comentează zvonurile din presă. De asemenea, reprezentanții AirBaltic au refuzat să facă comentarii.

În martie, directorul general al AirBaltic, Martin Gauss, a explicat pentru Reuters că și-ar putea imagina o consolidare a companiei, ca parte a unui grup mai mare, dând ca exemplu preluarea Swiss de către Lufthansa și a Iberia de către IAG.

În iulie, Lufthansa a obținut acordul Uniunii Europene pentru achiziționarea unei participații de 41% la compania aeriană italiană ITA Airways, pentru 325 milioane de euro (350 milioane de dolari), după ce a cedat rute și sloturi, într-o tranzacție care îi va majora prezența pe piața lucrativă din sudul Europei.

De asemenea, Lufthansa este interesată de preluarea companiei aeriene de stat TAP din Portugalia.

viewscnt
Afla mai multe despre
lufthansa
airbaltic