ANUNȚ Când va fi deschisă Centura de Est a Aradului. Va deveni primul municipiu reședință de județ care are un inel de centură complet

ANUNȚ Când va fi deschisă Centura de Est a Aradului. Va deveni primul municipiu reședință de județ care are un inel de centură complet
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 mai 2024

Centura de Est a municipiului Arad, o șosea de 11 kilometri cu un pod peste Mureș și un pasaj peste calea ferată ce ar urma să fie deschisă în ianuarie 2025, a ajuns la un stadiu de execuție de 44%, potrivit informațiilor publicate de Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Timișoara.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

"În ultima perioadă, au fost executate următoarele lucrări de drum: decopertare pământ vegetal în zona intersecțiilor, umpluturi terasamente, stabilizare pat drum cu lianți hidraulici, consolidări la rampa pasajului peste calea ferată cu saltele de balast, profilări taluz și îmbrăcarea taluzului cu pământ vegetal, execuție gabioane la rampa pasajului peste CF.

De asemenea, s-au realizat, pe unele sectoare, strat de formă și fundație de balast. Au avansat și lucrările la structuri: infrastructură și suprastructura podului peste Mureș (armare/cofrare elevații, cofrare/armare grindă rezemare, montare grinzi și predale, armare/cofrare/betonare placă suprabetonare, betonare trotuar) și la infrastructura și suprastructura pasajului peste calea ferată (montare tub dren, drenuri, hidroizolație verticală, aplicarea de protecție anticorozivă în intrados etc.)", a transmis DRDP, care este supervizor al acestei investiții lansate de Consiliul Județean Arad în parteneriat cu Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Google va lansa un VPN pentru smartphone-urile Pixel CITEȘTE ȘI Google va lansa un VPN pentru smartphone-urile Pixel

Cei 170 de muncitori aflați pe șantier lucrează și la podețe, la relocarea de rețele de telecomunicații, la alimentarea cu apă și la rețeaua de iluminat, arată Agerpres.

Lucrările la acest drum au început în toamna anului trecut și au ca termen de finalizare ianuarie 2025, antreprenorul fiind PORR Construct.

"După realizarea acestui segment de drum, Aradul va deveni primul municipiu reședință de județ care are un inel de centură complet", afirma, la momentul deschiderii șantierului, președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca.

Viitorul drum va asigura legătura între DN69 Arad-Timișoara și DN7 Arad-Deva, dar și racordarea la autostrada A1. Proiectul cuprinde un nou pod peste Mureș (la Fântânele) și un pasaj peste calea ferată (la Vladimirescu), cinci sensuri giratorii, o pistă de biciclete de 7,2 km și stații pentru mijloace de transport în comun.

Contractul pentru proiectarea tehnică și execuția lucrării a fost semnat în octombrie 2022, în prezența premierului de atunci, Nicolae Ciucă, când a fost anunțată valoarea investiției - 308 milioane de lei. 

viewscnt
Afla mai multe despre
centura de est
arad