Angajații Boeing aflați în grevă nu sunt interesați de propunerea de contract colectiv a conducerii

Angajații Boeing aflați în grevă nu sunt interesați de propunerea de contract colectiv a conducerii
Profit.ro
Profit.ro
scris ieri, 11:00

Sindicatul care reprezintă mii de muncitori ai Boeing în SUA aflați în grevă a declarat că un sondaj a arătat că membrii săi sunt împotriva ultimei propuneri de salarizare a producătorului de avioane, pe care a descris-o drept ”cea mai bună și finală”, transmite Reuters.

Boeing a declarat că va prelungi termenul pentru votarea unui nou contract colectiv, după ce sindicatul a respins termenul inițial al companiei, de vineri.

Urmărește-ne și pe Google News
Au început negocierile între VW și sindicatul IG Metall, după rezilierea contractelor colective pentru 120.000 de salariați. „Respingem toate cererile!” CITEȘTE ȘI Au început negocierile între VW și sindicatul IG Metall, după rezilierea contractelor colective pentru 120.000 de salariați. „Respingem toate cererile!”
Evenimente

30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Black Sea Oil &Gas, D&B David și Baias, Electrica Furnizare, eon, Premier Energy, Raiffeisen Bank, Transgaz
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum - Crizele sanitare și reziliența sistemului medical românesc - Ediția a XIV-a. Parteneri: Bristol Myers Squibb, Crisia Farm, UCB
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: ARB, BCR, BRD, Garanti BBVA
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank

Peste 32.000 de lucrători ai Boeing din zona Seattle și Portland, Oregon, au încetat activitatea pe 13 septembrie, în prima grevă a sindicatului din 2008, oprind producția de modele de avioane, inclusiv cel mai bine vândut model, 737 MAX, scrie News.ro.

Aproape 95% dintre angajați au respins oferta Boeing de o creștere a salariilor cu 25% în patru ani, ceea ce a dus la grevă.

O propunere îmbunătățită anunțată luni de Boeing ar ridica câștigul salarial la 30% și ar restabili un bonus de performanță, dar sindicatul a spus că un sondaj între membrii săi a constatat că nu este suficient.

”Rezultatele sondajului au fost copleșitor de clare, aproape la fel de mult ca și pentru prima ofertă: membrii nu sunt interesați de cea mai recentă ofertă a companiei”, a declarat  Asociația Internațională a Mașiniștilor și Lucrătorilor din Aeronautică, District 751.

FOTO Start pentru o nouă autostradă în România CITEȘTE ȘI FOTO Start pentru o nouă autostradă în România

Sindicatul a cerutt o creștere a salariului cu 40% și restabilirea unei pensii cu beneficii determinate care a fost scoasă contract în urmă cu un deceniu.

Boeing, care nu a comentat imediat, a înaintat luni cea mai recentă ofertă fără a negocia în prealabil cu sindicatul.

Sindicatul a refuzat să-l supună la vot imediat, spunând că își va interoga membrii înainte de a decide.

viewscnt
Afla mai multe despre
boeing
greva