Airbus a ajuns la o înțelegere cu trei țări pentru a pune capăt anchetelor de corupție

Airbus a ajuns la o înțelegere cu trei țări pentru a pune capăt anchetelor de corupție
scris 28 ian 2020

Constructorul aeronautic european Airbus a anunțat marți că a ajuns la o înțelegere cu autoritățile din Franța, Marea Britanie și SUA, înțelegere care pune capăt unor investigații de mită și corupție, informează Reuters și AFP.

"Airbus confirmă că a ajuns la un acord de principiu cu Parchetul National Financiar (PNF) din Franța, cu Oficiul antifraudă din Marea Britanie și cu autoritățile din SUA", a informat Airbus într-un comunicat de presă. "Aceste acorduri au fost făcute în contextul investigațiilor cu privire la suspiciunile de mită și corupție și au nevoie de aprobarea tribunalelor din Franța și Marea Britanie precum și de aprobarea justiției și organismelor de reglementare din SUA", a adăugat producătorul de avioane, scrie Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
FOTO Volvo a deschis comenzile pentru versiunea electrică a lui XC40 CITEȘTE ȘI FOTO Volvo a deschis comenzile pentru versiunea electrică a lui XC40

Airbus a precizat că nu poate dezvălui alte detalii din discuțiile sale cu autoritățile din motive legale.

Acuzațiile vizează utilizarea unor intermediari pentru asigurarea de comenzi pentru avioane, o practică pe care Airbus a folosit-o pentru a ajunge la egalitate cu rivalul american Boeing Co. Pe măsură ce ancheta s-a extins, Airbus a încetat brusc să mai folosească intermediari și a anunțat că va coopera cu autoritățile. Cea mai mare parte a managementului de top de la Airbus a fost înlocuită sau s-a retras, inclusiv fostul director general Tom Enders.

Potrivit cotidianului Financial Times, această înțelegere ar putea costa Airbus o sumă de aproximativ trei miliarde de euro, depășind precedentul record de 500 milioane de lire sterline (653 milioane de dolari), reprezentând o amendă plătită în Marea Britanie de producătorul de motoare de avion Rolls-Royce Holdings Plc.

viewscnt
Afla mai multe despre
airbus
coruptie
mita