Aeroportul Schiphol va investi 6,7 miliarde de dolari în următorii 5 ani pentru a-și crește capacitatea

Aeroportul Schiphol va investi 6,7 miliarde de dolari în următorii 5 ani pentru a-și crește capacitatea
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 sep 2024

Aeroportul Schiphol din Amsterdam, unul dintre principalele centre de aviație din Europa, va investi 6 miliarde de euro până în 2029 în ceea ce a numit cel mai mare plan de investiții din istoria sa, relatează Reuters.

Aeroportul a extins o investiție anunțată anterior de 3 miliarde de euro, pentru perioada 2024-2027, spunând că o mare parte din lucrările planificate de reînnoire și întreținere a aeroportului vor continua ulterior.

Urmărește-ne și pe Google News
FOTO Start pentru un nou Drum Expres, care va face legătura între Muntenia și Moldova. Investiție de 1 miliard euro CITEȘTE ȘI FOTO Start pentru un nou Drum Expres, care va face legătura între Muntenia și Moldova. Investiție de 1 miliard euro
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

”Infrastructura noastră este fundamentul serviciului nostru, dar în prezent este departe de ceea ce dorim să oferim pasagerilor noștri ca aeroport de calitate în Țările de Jos”, a declarat CEO-ul Schiphol, Pieter van Oord, într-un comunicat.

Schiphol a adăugat că pentru întregul an 2024 este așteptat un număr total de pasageri cuprins între 65 și 68 de milioane și un număr total de zboruri cuprins între 470.000 și 473.000, scrie News.ro.

Guvernul olandez a încercat anul trecut să limiteze zborurile prin Schiphol la aproximativ 450.000, sau cu 10% sub nivelul din 2019, în încercarea de a limita zgomotul.

Ford Motor va rechema peste 90.000 de vehicule din cauza unei probleme la supapele de admisie ale motoarelor CITEȘTE ȘI Ford Motor va rechema peste 90.000 de vehicule din cauza unei probleme la supapele de admisie ale motoarelor

Dar a cedat presiunii industriei și obiecțiilor din partea Uniunii Europene, care a spus că ar trebui mai întâi să analizeze alte posibilități de a reduce zgomotul.

În decembrie, Schiphol a declarat că va avea capacitatea de 483.000 de zboruri în acest an.

viewscnt
Afla mai multe despre
schiphol
aeroport