A fost semnat contractul pentru modernizarea "Drumului Vămii"

A fost semnat contractul pentru modernizarea "Drumului Vămii"
Viorel Panaite
Viorel Panaite
scris astăzi, 07:52

Președintele Consiliului Județean (CJ) Botoșani, Doina Federovici, a semnat contractul de finanțare din fonduri europene a lucrărilor de modernizare a unui drum județean pe o lungime de 49 de kilometri.

Drumul respectiv, numit și "Drumul Vămii", leagă localitățile Hănești, Vlăsinești, Săveni, Drăgușeni, Coțușca și Rădăuți-Prut.

Urmărește-ne și pe Google News
Registrul Auto Român are chatbot. Ce poate face RAReș CITEȘTE ȘI Registrul Auto Român are chatbot. Ce poate face RAReș
Evenimente
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania

Valoarea investiției se ridică la 68 de milioane de euro și include atât lucrările de construcție, cât și serviciile de supervizare și dirigintare, taxa pe valoare adăugată, taxele și rezerva de implementare, scrie Agerpres.

"Am început mandatul cu Drumul Strategic și îl încheiem cu Drumul Vămii. Am fost primii din regiunea Moldovei care am finalizat lucrările la Drumul Strategic și astăzi suntem primii care semnăm contractul de finanțare din Programul Regional Nord-Est 2021-2027 pentru realizarea Drumului Vămii și care am demarat licitația de execuție a lucrărilor. Vorbim despre un proiect foarte important cu o valoare de 68 de milioane de euro, din care 60 de milioane finanțarea europeană, iar opt milioane de euro este cofinanțarea pe care va trebui să o asigure Consiliul Județean", a declarat Doina Federovici.

Lucrarea, care se compune din trei loturi, a fost deja scoasă la licitație, existând 17 oferte din partea firmelor de construcții

viewscnt
Afla mai multe despre
drumul vamii
botosani