A fost finalizat ultimul tronson, de 40 de kilometri, al axei rutiere Iași-Suceava

A fost finalizat ultimul tronson, de 40 de kilometri, al axei rutiere Iași-Suceava
Profit.ro
Profit.ro
scris 31 mai 2024

Consiliul Județean Iași a recepționat lucrările de pe ultimul lot al axei rutiere Iași – Suceava, cu o lungime de 40 de kilometri și care traversează cinci comune.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Conducerea CJ Iași susține că axa rutieră Iași – Suceava a fost astfel finalizată, fiind vorba despre cel mai amplu proiect de infrastructură rutieră din județ. Lotul 3, cu o lungime de peste 40 de kilometri, traversează cinci comune din județul Iași, pe traseul DJ 281 de la Belcești – Ceplenița – DN 28B și DJ 281 de la DN 28B – Scobinți – Lespezi.

Comenzi deschise în România pentru Renault 5, noul model electric al mărcii, \ CITEȘTE ȘI Comenzi deschise în România pentru Renault 5, noul model electric al mărcii, "proiectul de suflet" al lui Luca de Meo,

Lucrările de pe Lotul 3 al Axei rutiere Iași-Suceava au inclus și reabilitarea a patru poduri, amenajarea de șanțuri și rigole, amenajarea de puțuri absorbante, drenuri longitudinale și podețe tubulare. Pentru asigurarea siguranței circulației au fost montate indicatoare, semnalizare rutieră și parapete de protecție.

Investiția pe cele trei loturi ale Axei rutiere strategice Iași – Suceava se ridică la aproximativ 326,5 milioane de lei, cu TVA, finanțarea fiind asigurată prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020.

Pe teritoriul județului Iași, prin acest proiect au fost modernizați în total 92 de km de drum din comunele Rediu, Movileni, Gropnița, Focuri, Coarnele Caprei, Belcești, Cotnari, Ceplenița, Scobinți, Sirețel și Lespezi.

viewscnt
Afla mai multe despre
iași
suceava
drum