Legea cărnii a fost modificată astfel încât în România să fie complet interzisă comercializarea cărnii produse în laborator.
Profit.ro organizează pe 23 octombrie Profit E-commerce - Ediția a IV-a, cu sprijinul Alpha Bank, Mastercard, Nordis Group, Asociației Române a Magazinelor Online (ARMO), eShopTen, UniCredit Bank.
Programul evenimentului poate fi văzut AICI
Senatorii din comisia de agricultură au modificat Legea cărnii, astfel încât carnea creată în laborator nu va putea fi comercializată în România, potrivit Știrilor ProTv.
„În România încă mai creștem porci în bătătură și mâncăm cârnați”, au argumentat ei. „Suntem hărăziți de bunul Dumnezeu să avem încă o agricultură spre tradițional, să avem ce produce. Românii cresc porci pe bătătură, mănâncă cârnați”, a declarat George Scarlat, președintele comisiei de agricultură din Senat.
Legea are însă și alte prevederi. De exemplu, pentru produsele din raft, fie carne brută, fie mezeluri, comercianții trebuie să afișeze pe etichetă țara de proveniență. Aleșii susțin că multe magazine păcălesc oamenii cu afișe „produs în România”, iar produsele nici măcar nu sunt 100% carne.
Parlamentarii au mers și mai departe și au propus ca și în meniurile restaurantelor, pizzeriilor și ale fast-foodurilor să scrie de unde provine carnea pe care o folosesc.
Pentru cei care nu vor respecta regulile, amenzile pleacă de la 20.000 de lei. Dar până să fie aplicată, această lege trebuie să primească și votul în plenul celor două camere.
În prezent, doar în Statele Unite, Canada și în Singapore, permit comercializarea și consumul de carne artificială.