Smithfield Foods s-ar putea lista în Statele Unite

Smithfield Foods s-ar putea lista în Statele Unite
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 iul 2024

WH Group din China, firma-mamă a Smithfield Foods, și-a anunțat duminică intenția de a lista afacerile companiei din SUA și Mexic la New York Stock Exchange (NYSE) sau Nasdaq, informează publicația The Wall Street Journal (WSJ).

WH Group, cel mai mare producător global de carne de porc în funcție de vânzări, a înaintat o propunere privind acest plan la Bursa de la Hong Kong, unde este listat grupul chinez.

Urmărește-ne și pe Google News
Resursele de energie primară au scăzut cu 5%, în primele cinci luni. Consumul de energie electrică al populației, pe minus cu 0,4% CITEȘTE ȘI Resursele de energie primară au scăzut cu 5%, în primele cinci luni. Consumul de energie electrică al populației, pe minus cu 0,4%
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Compania, cu sediul în Virginia și o vechime de 88 de ani, este cel mai mare producător de carne de porc din SUA, sacrificând anual aproximativ 30 de milioane de porci. În 2013, când WH Group a achiziționat Smithfield pentru 4,7 miliarde de dolari, tranzacția a reprezentat una dintre cele mai mari preluări a unei afaceri americane de către o firmă din China. Smithfield, ale cărei acțiuni se tranzacționau la NYSE, a fost delistată.

Entitatea combinată a fost în 2014 listată la Hong Kong, scrie Agerpres.

Detaliile actualei tranzacții încă nu au fost finalizate, dar WH a anunțat că se așteaptă ca afacerile Smithfield din SUA și Mexic să rămână o subsidiară a companiei. Planul trebuie aprobat de Bursa de la Hong Kong și de SEC (Autoritatea de reglementare a piețelor financiare americane).

WH Group a anunțat recent că în primul trimestru din 2024 afacerile sale din SUA și Mexic, care includ operațiunile Smithfield, au înregistrat un profit operațional de 191 milioane de dolari, față de 62 milioane de dolari în urmă cu un an.

viewscnt
Afla mai multe despre
smithfield foods
bursa
sua