Salata tradițională cu icre de crap, al zecelea produs românesc recunoscut și protejat în UE

Salata tradițională cu icre de crap, al zecelea produs românesc recunoscut și protejat în UE
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 29 sep 2021

Comisia Europeană a aprobat înscrierea produsului românesc "Salata tradițională cu icre de crap" în Registrul produselor recunoscute ca Specialitate Tradițională Garantată (STG).

Planurile din e-commerce-ul românesc, noile reguli pregătite de autorități în domeniu și cum pot fi atrași mai mulți clienți sunt doar o parte dintre temele care vor fi prezentate la Videoconferința Profit E-commerce, organizată cu sprijinul Philip Morris România, ING, Telekom România, Altex și programată pentru 30 septembrie.

Videoconferința va fi transmisă în direct și la PROFIT NEWS TV, detalii fiind disponibile AICI

Specialitatea Tradițională Garantată identifică produse cu un caracter tradițional în ceea ce privește compozitia sau modalitatea de producție, fără legatură cu o zona geografică anume. Denumirea unui produs înregistrat ca STG îl protejează împotriva falsificării și utilizării abuzive.

Urmărește-ne și pe Google News
Criza din sectorul european al îngrășămintelor se extinde după ce o altă firmă a redus producția CITEȘTE ȘI Criza din sectorul european al îngrășămintelor se extinde după ce o altă firmă a redus producția

Potrivit Ministerului Agriculturii, Salata tradițională cu icre de crap este un produs care se obține din icre de crap sărate, icre sărate de pește de apă dulce, ulei de floarea-soarelui, apă carbogazificată, zeamă de lămâie. Salata tradițională cu icre de crap este realizată în două variante: cu sau fără ceapă fiartă. Icrele de crap provenind atât de la crapul sălbatic, cât și de la cel de acvacultură se folosesc la prepararea produsului „,Salată tradițională cu icre de crap”. Acestea trebuie să fie ajunse la maturitate și să fie de maximă prospețime. Nu trebuie să conțină pielițe, solzi sau cheaguri de sânge. Consistența icrelor trebuie să fie uniformă, iar consistența boabelor trebuie să fie elastică.

România avea anterior 9 produse înregistrate pe sisteme de calitate europene, din care 8 Indicații Geografice Protejate (IGP): Magiun de prune Topoloveni, Salam de Sibiu, Novac afumat din Țara Bârsei, scrumbia de Dunăre afumată, Cârnații de Pleșcoi, Cașcaval de Săveni, Telemea de Sibiu și Salata cu icre de știucă de Tulcea. Acestora li se adaugă Telemeaua de Ibănești, înregistrată pe sistemul de calitate Denumire de Origine Protejată (DOP).

viewscnt
Afla mai multe despre
salata tradițională cu icre de crap
salata de icre
icre de crap
specialitate traditionala garantata
produs recunoscut ue